Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновије

Црвена звезда по 12. пут организатор АНГТ турнира (31.03-02.04)

КК Црвена звезда од петка до недеље (31.03-02.04) у дворани „Баскет Сити” организује нови квалификациони турнир Евролиге АНГТ Марко Ивковић.

Наш клуб 12. пут организује ово престижно такмичење, а јуниорски тим Црвене звезде такмичиће се у групи А са Партизаном, Валенсијом и екипом која је дебитовала прошле сезоне АНГТ Теам који је састављен од талентованих момака из целог региона и Европе. Тај тим са великим успехом прошле сезоне водио је Василис Спанулис, ове године на клупи ће бити Петери Копонен.

У групи Б ће играти Мега МИС, француски ИНСЕП, и турски Анадолу Ефес.

Као и сваке године домаћин Црвена звезда дочекује ово такмичење са највећим могућим амбицијама.

Тренер јуниора КК Црвена звезда Меридиан бет црвено-белих Бранко Јоровић.

– Систем такмичења АНГТ турнира је врло специфичан. Играју се четири утакмице у три дана, које представљају велики напор у сваком смислу, али у томе је драж“, рекао је тренер јунора Бранко Јоровић у најави овог турнира. Ове године у складу са трендом турнир је још јачи него претходне. За Црвену звезду је ово увек врло важнотакмичење, морамо да идемо утакмицу по утакмицу, на свакој желимо да победимо. Циљ је јасан, али и друге екипе се питају и желе исто што и ми, а то је победа и учешће на завршном турниру. Спремни смо, и надам се да ће показати квалитет који поседују.

Први ривал Црвене звезде је поново као и прошле сезоне екипа Валенсије у петак од 9 часова.

– Сигурно да ће бити брза утакмица јаког интезитета, шпанска кошарка је позната као таква. Много трчања, пуно шутева за три поена. Морамо да исконтролишемо њихов темпо, наметнемо наш ритам и надам се победи.

Већ првог дана биће одигран и вечити дерби у поподневном термину.

– Рекао сам већ да је систем специфичан. Након прве утакмице не смеш да останеш у њој главом, већ мораш да останеш на земљи и да се брзо окренеш наредној утакмици. Ми буквално пет минута након те утакмице морамо да заборавимо Валенцију и да се окренемо Партизану. Верујем да је моја екипа спремна за све изазове.

О организацији турнира је причао и директор Црвене звезде Немања Васиљевић.

Звезда је 12. пут организатор и морам то сваки пут да поновим и истакнем, по томе смо јединствени и као клуб и као град Београд, јер су се сви остали градови домаћини мењали. Драго ми је што овај турнир носи име нашег трагично настрадалог навијача Марка Ивковића. И поред императива резултата који имамо и обавезу као Црвена звезда, дугорочна стратегија нашег клуба је да развијамо младе играче и да они кроз млађе селекције дођу до првог тима, а онда у будућности да носе наш клуб. Не морам да понављам да смо током ових година стекли и искуство и рутину организације оваквог турнира, што не значи да не желимо да уведемо и нешто ново и померимо лествицу још више. Захваљујем се Евролиги на поверењу, нашој Републици Србији, граду Београду и КСС, јер су сви помогли много када је организација оваквог турнира у питању. Хвала и нашим партнерима. Позвао бих наше навијаче и љубитеље кошарке да у наредна три дана дођу у Баскет сити и гледају на делу најбоље младе играче Европе – закључио је Васиљевић.

Комплетан распоред првог такмичарског дана:

1.коло (31.03.2023) петак
09.00 Црвена звезда мтс – Валенсија Баскет
11.00 Партизан НИС – ИНСЕП Париз
13.00 Умана Реyер Венезиа – Мега Мис
15.00 Анадолу ЕФЕС – ИНСЕП Парис
17.00 Црвена звезда мтс – Партизан НИС
19.00 Валенсија Баскет – Адидас Некст Џенерејшн Тим

Субота (01.04.2023)
09.00 Мега Мис – Анадолу ЕФЕС
11.00 Умана Реyер Венезиа – ИНСЕП
13.00 Валенсија Баскет – Партизан
15.00 Црвена звезда Меридианбет – АНГ Тим
17.00 Анадолу ЕФЕС – Умана Реyер Венезиа
19.00 ИНСЕП – Мега Мис

Утакмице за пласман (седмо 11ч, пето 13ч, треће 15ч и прво место) на програму су у недељу. Велико финале игра се од 18.30 часова у дворани Баскет сити.

Осим на каналима ТВ Аренаспорт, сви мечеви биће преношени и преко званичних платформи клуба и Евролиге (јутјуб), а КК Црвена звезда Меридианбет за овај турнир направио је и посебну wеб страницу која се искључиво бави овим турниром и налази се на следећој адреси:

Homepage

Посебну страницу за овај турнир има и Евролига и налази се на следећем линку:

https://www.euroleaguebasketball.net/ngt/

The post Црвена звезда по 12. пут организатор АНГТ турнира (31.03-02.04) appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment