Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеРукомет

Повратак на победнички колосек, рукометашице славиле против Сремица

Црвена звезда салвадала Срем 31:22 (12:11) на Бањици у оквиру 13.кола Супер Б рукометне лиге Србије.

Повратак на победнички колосек Весне Бојковић и њене екипе пред битан дуел и пут у Крушевац, који може и у великој мери одлучити сезону.

Звезда је имала предност и у првом полувремену, Сремице биле у игри, али се у наставку пробудила и постала она екипа из првог дела сезоне.

Велике заслуге припадају голманкама Јелени Нинковић и Мини Савић, које су поново бриљирале, као и Андреи Бонер. Осам голова првог стрелца лиге биле су преко потребни. Посебно се осетио и повратак Иве Андрић на паркет.

Црвено-беле су брзо стекле +4, разлику коју су контролисале до финиша, када су гошће мини серијама и головима Вање Ђулинац успеле да дођу до минуса од једног гола, са којим се и отишло на одмор – 12:11.

У наставку, Звезда се пробудила, прво су Јана Момчиловић са два гола и капитен Јована Ристић одлепиле екипу, а затим два гола Андрее Бонер за пет голова разлике и миран финиш, 17:12. Звезда је у серијама погађала и креирала двоцифрену разлику у 55.минуту, после гола Марије Тасић (28:18). Гошће нису успевале да пронађу пут до гола поред Јелене Нинковић и Мине Савић, која је у самом финишу у једном нападу забалежила три интервенције. Од 50. до 57. минута Црвена звезда је серијом 7:0 дошла до 30:18, а коначан резултат поставиле су Дуња Ђоровић и Марина Шпољарић и ублажиле пораз свог тима – 31:22.

Најефикаснија била је Андреа Бонер са 8 голова, Кристина Цвијановић је постигла 6, Јана Момчиловић 4.

У наредном колу Звездине девојке гостују другопласираном Напретку у Крушевцу.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – СРЕМ 31:22 (12:11)
Београдхала: УСЦ “Вождовац”“. Гледалаца: 100. Судије: Јован Цветковић и Лука Петровић (Ниш). Искључења: Црвена звезда 10, Срем 6 минута. Седмерци: Црвена звезда 4(2), Срем 7(4).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Нинковић, Милојевић, Петковић 2, Момчиловић 4, Ристић 2, Бонер 8(1), Ђурковић, Ђорђевић 2(1), М.Савић, Тасић 1, Цвијановић 6, Кнежевић 1, Видић 2, А.Савић 1, Кострешевић, Андрић 2. Тренер: Весна Бојковић

СРЕМ: Ми.Шпољарић, Вукмирић, Блажић 2, Драговић 1, Радуловић, Ђулинац 5(3), Мијаиловић 3, Дураћ, Митрић 3(1), Ма.Шпољарић 1, Васиљевић, Шерфези 3, Дракула, Ђоровић 3, Скенџић 1. Тренер: Душан Дрча

The post Повратак на победнички колосек, рукометашице славиле против Сремица appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment