Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноМоја Црвена звездаНајновијеОбавештењаФудбал

Звезда против Радничког креће у одбројавање до нове титуле!!!

Црвено-бели су лакше него што се то очекивало, убедљиво савладали екипу Спартака у Суботици са високих 4:1, а већ сутра настављају борбу за одбрану шампионске круне, где ће у утакмици 30. кола Моцарт Суперлиге Србије на стадиону ,,Рајко Митић” од 18 часова дочекати екипу Радничког 1923, где ће победом желети да потврде ,,пол позицију” и да се за корак приближе шестој узастопној титули шампиона Србије од које их дели само четири бода, с обзиром да најближем пратиоцу екипи ТСЦ-а из Бачке Тополе беже недостижних двадесет бодова.

Актуелни шампиони су лакше него што се очекивало ,,лаком коњицом” продефиловали севером Србије, уписавши још једну победу, која ће поред лепог издања на терену, остати упамћена и по два јубилеја.
Звездин ,,Магико”’ Александар Катаи, уписао је стоти гол у црвено-белом дресу, док је капитен Милан Борјан 300. пут стајао између статива бранећи гол нашег клуба, уписавши се тако још једном у историју Црвене звезде. Црвено-бели су након ремија између ТСЦ-а и Војводине, дошли на само два корака или боље речено на четири бода од нове, шесте узастопне титуле шампиона Србије.

Следећи противник црвено-белима биће екипа Радничког 1923, која након повратничке сезоне, где су кроз бараж успели да изборе опстанак у суперлигашком друштву, игра доста боље и накoн победе у последњем колу над имењаком из Ниша, успела да обезбеди наступ у плеј-офу и самим тим поштеди и себе и своје навијаче стреса и ,,чари” доигравања у плеј-ауту.
Да би остварили зацртане циљеве и потврдили успешну јесењу сезону, спортски сектор Радничког на челу са некадашњим фудбалером црвено-белих Славком Перовићем, потрудио се да додатно појача екипу, пред пролећне изазове.
У ту сврху ангажовани су нигеријски интернационалац Жофри Чинеду, који је стигао из финског Лахтија. Из сарајевског Жељезничара стигао је Лука Малић, док је некадашњи првотимац Црвене звезде, Лука Милуновић стигао из грчког Нику Волоуа. Василије Ђурић је стигао из Металца, млади Милош Младеновић из параћинског Јединства, а искусни Милан Митровић из естонске Левадије.
Док су клуб из Крагујевца напустили Стефан Чупић и Марко Јанковић који су појачали Рад са Бањице, капитен тима Немања Томић и Александар Варјачић који су се преселили у редове лучанске Младости, те Војо Убипарип који је појачао Спартак из Субитице.
Душан Стојиљковић је постао члан узбекистанског Турон Јајпана, искусни Жељко Кузмић Сол де Маја из Аргентине, док је Никола Ковачевић појачао либијски Ал Наср.
Душан Цветиновић се преселио у редове ТСЦ-а, Милош Брновић се вратио на црногорске терене појачавши редове ОФК Петровца, док је млади Огњен Лакићевић прослеђен екипи Полет Љубића.
Искусни Марко Симић је и даље без клуба. Након што су припреме отворили победом против Колубаре (3:0), а затим наставили ремијем против лучанске Младости (1:1), популарни ,,Црвени ђаволи” отпутовали су за Анталију, где су се спремали за наставак сезоне и изазове који су их очекивали у Суперлиги Србије.
У наставку припрема, фудбалери Радничког одиграли су у Турској нова три меча, забележивши два пораза од мађарског Кисварда (2:1), те казахстанског Каисара (2:0) уз реми против рускогЈенисеја (1:1).
Да би у генералној проби по повратку у Србију, савладали лидера Српске лиге Београд, екипу Земуна са 3:0.
Ипак на почетку пролећног дела није све изгледало како су планирали у редовима Крагујевчана, напротив, били су суочени са чињеницом да су на корак од нове борбе за опстанак, пошто су у уводних шест кола зебележили четири пораза, Вождовац (1:0), Чукарички (3:2), ТСЦ (2:0) и Нови Пазар (1:0), уз два ремија, Јавор (0:0) и Партизан (1:1).
Да би победа против Напретка (3:0) наговестила излазак из кризе пошто су Крагујевчани у наредна три кола уписали нове две победе против екипе Младост ГАТ (2:1), те имењака из Ниша (1:0), уз реми против суботичког Спартака (2:2).
Победа против Нишлија донела им је наступ у плеј офу, па сад растерећено и у добром расположењу путују у Београд на мегдан актуелном шампиону Црвеној звезди.

Након двадесет и девет одиграних кола, екипа Радничког 1923 забележила је десет победа, седам ремија, те дванаест пораза, уз гол разлику 29:28 и заузима осму позицију са 37 освојених бодова, осигуравши тако наступ у плеј-офу, иако су далеко од места која воде у квалификације за европска такмичења. Екипу предводе Милутин Видосављевић са седам постигнутих голова и две асистенције и Милош Видовић са три гола, колико је постигао и Дамјан Крајишник који има и једну асистенцију.
Док су Стефан Чоловић и Василије Ђурић постигли по два гола, забележивши збирно и пет асистенција, Чоловић три, а Ђурић две.

Црвена звезда и Раднички 1923 до сада у историји састали су се укупно на 53 утакмице.
У оквиру првенства одиграно је 29 мечева, пет куп дуела и чак 19 пријатељских мечева. Црвена звезда је победила 40 пута, десет пута је сусрет завршен нерешеним исходом, док је на само три утакмице славио Раднички.
Такође, гол разлика је на страни црвено-белих и износи 111:23.
Последњи дуел између Црвене звезде и Радничког 1923 одигран је средином октобра прошле године, када су црвено-бели у оквиру 15. кола Моцарт Суперлиге Србије, гостовали екипи Радничког на ,,Чика Дачи”, славивши са 1:0, голом Александра Катаија са беле тачке.

За очекивати је да тренер Радничког 1923 , Дејан Јоксимовић црвено-белима супростави следећих једанаест:

Младеновић – Поњевић, Ивановић, Миличић, Пецељ – Чоловић, Крајишник, Видовић, Евандро – Видосављевић, Жофри Чинеду.

Са друге стране фудбалери Црвене звезде након још једне првенствене победе, за корак су се приближили новој титули шампиона Србије.
Једна лепа фудбалска представа виђена је у Суботици.
Представа која је и овај пут превазилазила границе Моцарт Суперлиге Србије украшена је са четири гола, тако да су сви који су имали прилике да гледају овај меч, могли истински да уживају у издању изабраника тренера Милоша Милојевића.
Црвено-белима недостају још четири бода да и математички обезбеде нову титулу шампиона Србије и нема сумње да ће бити максимално мотивисани да испуне главни циљ ове сезоне, а то је титула и пласман у Лигу Шампиона.

Пред дуел са екипом Радничког 1923 тренер фудбалера Црвене звезде, Милош Милојевић, изнео је своја очекивања:

– Постоје минимални здравствени проблеми, који су такве природе да можемо са једне стране да разикујемо, а са друге не морамо. Одлучићемо у току дана која је најбоља опција, како би могли да одиграмо утакмицу у пуном ритму. Желимо да пружимо добру фудбалску представу и завршимо лигашки део позитивним резултатом – почео је Милојевић.

Искусни централни бекови – Урош Спајић и Немања Милуновић су се након повреда прикључили саиграчима редовним тренажним активностима.

– Спајић и Милуновић су радили већи део тренинга, међутим и даље нису спремни за такмичарски ритам. Није још реално да заиграју, нити је такав био план. Одлично је што су се вратили тренажном процесу. 

Александар Катаи је са два гола против суботичког Спартака стигао до троцифреног броја голова у дресу Црвене звезде. Стратег нашег тима је са великим задовољством истакао успех вештог дриблера.

– Бројке голова које је постигао довољно  говоре о Катаију. Важно је да играчу прија Црвена звезда, као и обрнуто. Управо је то пример Александра Катаија. Није број датих голован случајан, јер одлично ради и прави је професионалац. Немам никакве замерке, карактер код Катаија никад није био споран. Зна каква је одговорност играти у Звезди. Веома ми је драго што је постигао 100. и 101. гол. Надам се да ће их бити још више и да ће доносити још много радости навијачима.

Да наш клуб игра најефикаснији фудбал у домаћем шампионату сведочи импресивна гол разлика 79:14. Милош Милојевић подједнако наглашава важност добре игре у офанзиви и дефанзиви.

– Волим да чувамо наш гол. По реду смо друга најбоља одбрана у Европи после Барселоне. Не допада ми се што примамо поготке, али са друге стране се све “покрије” са великим бројем добрих голова. За озбиљан напредак је битно да то сачувамо. Надам се да ћемо већ сутра на утакмици показати прогрес у том сегменту.

На питање о наредном противнику и најопаснијим играчима Радничког из Крагујевца, шеф стручног штаба Звезде је био директан.

– Видосављевић и Чоловић су главне претње. Раднички има добар и избалансиран тим. Тренера који је прошао са екипом летњи и зимски припремни период. Поседују квалитет и препознатљиве су им контуре тима. Не смемо да потценимо Раднички. Са друге стране, играмо на нашем стадиону и свакако да ћемо имати предност Маракане. Остаје жал што неће бити навијача, али опет сматрам да можемо да одиграмо добар меч. Желимо да наставимо низ и уђемо на прави начин у плеј-оф.

Први пут ове сезоне Црвена звезда ће на стадиону “Рајко Митић” играти без 12. играча. Управо у тим моментима звездаши су знали и изван трибина да песмом подрже фудбалере на терену.

-Навијачи су током целе сезоне показали колико су верни, као што се каже “по киши и снегу”. Не постављам у тој теми никакав знак питања. Хвала им за све, без обзира да ли ће доћи да нас бодре ван зидина стадиона или не. Желимо игром да оправдамо поверење. Имаће прилику да у последње четири утакмице у плеј-офу дођу, бодре момке и да заједно прославимо победе и титулу.

Уколико београдски црвено-бели дођу до тријумфа на предстојећем мечу завршиће регуларни део првенства без пораза. Милош Милојевић је нагласио да ће однос његових фудбалера бити исти у плеј-офу, као и да ће наш клуб покушати да забележи што више победа.

– Не могу ништа да обећам, ипак је то хипотетичко питање. Могу да потврдим да ће однос бити исти, од стране играча и стручног штаба. Фокус ће такође бити задржан. Није реално победити све утакмице у првенству, то се ретко дешава. Ако будемо дошли до тог успеха, нећемо стићи дотле ако размишљамо о томе шта ће се дести на свих седам утакмица у плеј-офу. Идемо из меча у меч мирне главе, максимално концентрисани и припремљени за дуел.

Говорио је млади стручњак о потенцијалном распореду утакмица током плеј-офа.

– Волео бих да се дерби игра на Маракани, али морамо да играмо по правилма које такмичење налаже. Не можемо да утичемо. Превасходно други одлучују где ће се и са ког места играти. Гледамо искључиво нас. Како табела тренутно изгледа прва утакмица плеј-офа биће против ТСЦ и спремаћемо се за ту утакмицу. Дуел са четворопласираном екипом наравно зависи од исхода сусрета Чукаричког и Партизана, могу бити оба тима. Имаћемо добру паузу за Ускрс да припремимо екипу за оба противника, јер нас очекују дуели у размаку од три дана. 

У веома занимљивој сезони Суперлиге Србије било је екипа које су одиграле изнад очекивања, као и тимова који нису показали пун потенцијал.

– Колубара је пријатно изненадила. Клуб из Лазаревца је био на граници плеј-офа, а “подбацио” је Раднички из Ниша. То је тим са традицијом, сматрам да ни они нису задовољни. Када говоримо за места од прве до пете или шесте позиције, такав распоред екипа се реално очекивао. Можда је евентуално Војводина ишла са амбицијом да буде међу прве три позиције, али су ТСЦ и Чукарички имали стабилну сезону. Када поседујете стабилност и организацију на крају све дође на своје место. Можете да победите на неколико утакмица, али за континуитет и да би стигли до жељене позиције требало би да имате 37 утакмица на веома високом нивоу – закључио је Милојевић.

Главни судија меча између Црвене звезде и Радничког 1923 биће Марко Делибашић. Помагаће му Атила Хармат и Никола Ријавец. Четврти судија биће Андрија Стојановић.
У ВАР соби ће седети Ђорђе Максимовић и Милан Минић.

Директан пренос утакмице са стадиона ,,Рајко Митић” између фудбалера Црвене звезде и Радничког 1923 можете да пратите на програму телевизије Аренаспорт Премиум 1, са почетком у 18 часова.

 

Повезане вести

Leave a Comment