Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеРукомет

Црвена звезда Грундфос – Обилић 32:34 (14:17)

Рукометаши Црвене звезде Грундфос поражени су у последњем, 26. колу лигашког дела АРКУС лиге од Обилића у “Шумицама” 32:34 (14:17).

Утакмица у “Шумицама”, као и све утакмице 26.кола АРКУС лиге, почеле су минутом ћутања поводом велике трагедије у ОШ “Владислав Рибникар” у Београду.

Црвена звезда је сезону завршила на 7.месту, далеко испод зацртаних очекивања. У утакмици у којој Обилићу резултатски није значила, а нашем тиму би донела вероватно пету позицију, нису црвено-бели личили на тим који би успео да дође до циља.

Оправдање је да тренер Ђурковић ни у последњем мечу није имао ни близу комплетан ростер, лишен помоћи Ђуровића, Мајеса и Перића, Гемаљевић је одавно ван строја, а у полувремену је остао и без Ивана Хорвата.

И веома окрњен састав Црвене звезде је могао и морао доћи до тријумфа, пропустио је бројне шансе, разбранио гостујућег голмана Тасића и на крају Обилић завршава задовољан сезону.

Звезда је имала само почетно вођство, а затим је Обилић преко расположеног и са седам метара непогрешивог Александра Антића преузео контролу над утакмицом и стигао до 4:8, па је наш тим јурио резултат током већег дела меча. У првом полувремену није успео, Звезда је у неколико наврата имала прилику за изједначење али није искористила, као ни два седмерца. Обилић је лако долазио до голова, а предност од три гола у самом финишу сачувао је Гојковић за 14:17.

У наставку, Урош Симић отвара полувреме са два гола, Обилић одбија налет, али после 10 минута, упорност се исплатила после гола Бујишића за 22:22. Обилић је поново одбио налет, а Звезда је преко Шмигића у серији 3:0 стигла и до првог вођства после 40 минута игре, 25:24. Уследила је резултатска клацкалица, у којој је Обилић користио прилике, и поред неколико интервенција Јелића, Звезда није. Гојковић је донео гостима два гола разлике, а Борис Јовановић погодио празан гол и искористио једну од грешака Звезде. Сава Радовановић је смањио на 32:34 и поставио коначан резултат, испоставиће се, јер Шмигић није погодио у контри и унео неизвесност у финишу.

Са седам голова најефикаснији је био Бујишић, Колунџић и Симић су погодили по 5. Радовановић 4.

Спуштена је још једна завеса на рукометну сезону.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА ГРУНДФОС – ОБИЛИЋ 32:34 (14:17)
Београд, хала: „Шумице“. Гледалаца: 150. Судије: Стефан Бердић и Филип Шорак (Београд). Искључења: Црвена звезда 8, Обилић 8 минута. Седмерци: Црвена звезда 5(3), Обилић 9(9).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА ГРУНДФОС: Хорват 3(1), Симић 5, Ненадић 2, Колунџић 5(1), Радовановић 4, Стојановић, Алавања, Јелић, Матичић, Шмигић 3, Пантић 3, Богуновић, Бујишић 7(1), Шљукић 1. Тренер: Ратко Ђурковић

ОБИЛИЋ: Остојић 1, Буквић 1, Топаловић 1, Младеновић, Гојковић 9, Дражић, Јовановић 3, Антељ, Милутиновић, Турудић, Вујичић 1, Антић 10(8), Шапоњић 5, Сладић 2(1), Тасић, Јестровић 1. Тренер: Марко Павловић

The post Црвена звезда Грундфос – Обилић 32:34 (14:17) appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment