Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеРукомет

Рукометашице славиле у Смедереву и дошле на корак од повратка у Аркус лигу

Црвено-беле у оквиру 16.кола Супер Б лиге савладале Млади Радник у Смедереву 32:25 (17:12) и два кола пре краја отвориле врата повратка у елиту.

Утакмица је почела минутом ћутања поводом велике трагедије која се догодила у ОШ “Владислав Рибникар” у Београду.

Звезда је рутински стигла до тринаесте победе у лиги и повећала разлику у односу на трећепласирани Топличанин, који је освојио бод у Крушевцу против Напретка, екипе која је већ обезбедила пласман у Аркус лигу.

Осим другог изједначења и промене резултата (7:7, 16.минут) на средини првог периода игре, Звезда се питала за све на утакмици. Брзо је уследила серија која је омогућила мирну предност пред одмор, (12:17).

У наставку, изабранице Весне Бојковић су без проблема контролисале дешавања и головима у серијама биле и надомак двоцифрене разлике (17:26). Управо су серијом голова и завршиле утакмицу, а коначан резултат поставила је Марија Пекић са седам метара.

Најефикаснија у Смедереву, уједно и играчица утакмице, била је Кристина Цвијановић са 8 голова, по 6 су постигле Андреа Бонер и Вања Ђорђевић, Јана Момчиловић је пет пута затресла мрежу.

У претпоследњој утакмици наше девојке гостују у Петровцу на Млави екипи Слоге, победом би обезбедиле повратак где и припадају и заокружиле успешну сезону.

МЛАДИ РАДНИК – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 25:32 (12:17)
Смедерево, хала: “Смедерево”. Гледалаца: 100. Судије: Јелена Коловски и Весна Жилевски (Јабука). Искључења: Млади радник 6, Црвена звезда 10 минута. Седмерци: Млади Радник 7(6), Црвена звезда 1(1).

МЛАДИ РАДНИК: Митровић, Палочевић 3, Пекић 1(1), Нинић 2, Инђић 7(3), Симић 2, Чочај 4, Цветковић, Филиповић 2, Јанковић 2(2), Јелић, Анкић 2, Митровић, Грујић. Тренер: Јовица Петковић

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Нинковић, Милојевић, Петковић 1, Момчиловић 5, Ристић, Бонер 6(1), Ђурковић, Ђорђевић 6, М.Савић, Тасић, Цвијановић 8, Кнежевић, Видић 2, А.Савић, Кострешевић 1, Андрић 3. Тренер: Весна Бојковић

The post Рукометашице славиле у Смедереву и дошле на корак од повратка у Аркус лигу appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment