Moja Crvena Zvezda
АтлетикаВажноНајновије

Првомајски митинг- традиционална провера форме

Традиционална провера након вишенедељних припрема у Бару врши се на „Првомајском митингу“ АК Морнар. Атлетичари Црвене звезде и ове године одазвали су се у великом броју.

Званичном програму такмичења претходио је ревијални део који су приредили атлетске школе пријатељских клубова АК Морнар Бар и АК Црвена звезда. Најбољих осам у свакој категорији учествовало је на отварању Првомајског митинга.

Извор:@akmornarbar

Да су припреме успешно одрађене доказали су нам бацачи. Армин Синанчевић бацио је куглу на 20.70 метара, суверени хици су показивали и даље, само да је успео да се заустани на неколико покушаја у кругу за бацање.

Бронзаном медаљом окитио се други Звездин бацач, Вељко Недељковић, са сјајних 19.10 метара. Већ на самом отварању сезоне хитац преко 19 метара гарантује узбудљиву сезону за млађег бацача.

Катарина Милосављевић била је неприкосновена на 800 метара. Златну медаљу освојила је са резултатом 2:11.61, док је њена спаринг партнерка Наталија Грујић била вицешампионка са 2:13.58.

Страхиња Јованчевић из скраћеног залета освојио је златну медаљу у скоку удаљ и своју проверу тренутне форме забележио са 7.14 метара.

Богдан Видојковић и Матеја Сандић наступили су у тркама на 110 метара препоне.

Видојковић је мађе-сениорки стаж започео оствареном нормом за Европско првенство и на такмичењу освојио сребрну медаљу са 14.38 секунди. Сандић је на јуниорским препонема истрчао 14.66 секунди и освојио бронзану медаљу. Од норме за јуниорско првенство Европе дели га јос 46 стотинки.

Одличних 10.81 секунди за Стефана Каљуша на Првомајском митингу донело му је сребрну медаљу.

Освајачица медаљу у бацању копља била је Тамара Ивковић, која се најдаљи хитац имала на 38.92 метра.

Честитамо свим атлетичарима и њиховим тренерима на успешно реализованим припремама и желимо пуно успеха у наставку сезоне.

The post Првомајски митинг- традиционална провера форме appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment