Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноМоја Црвена звездаНајновијеОбавештењаФудбал

Пут до финала води преко ТСЦ-а!!!

Фудбалери Црвене звезде након рутинске победе над екипом Војводине, настављају пут ка одбрани дупле круне утакмицом  полуфинала купа Србије, где ће у среду од 18 часова и 30 минута, гостовати екипи ТСЦ-а у Бачкој Тополи, са циљем да победом обезбеде финале и прилику да се боре за нови трафеј намењен победнику најмасовнијег клупског такмичења у нашој земљи и трећу дуплу круну у низу, што никад, никоме, код нас није пошло за руком.

Иако је победа ,,потписана” голом Кингсија Кангве у судијској надокнади, то нимало не умањује чињеницу да су фудбалери Црвене звезде потпуно заслужено освојили сва три бода, задржавши низ непобедивости и након гостовања новосадске ,,Старе даме”.
Црвено-бели из Београда су током целог меча држали ствари под контролом и да није било расположеног Лазара Царевића на једној страни, а успаваних Вига, Борјана и Милуновића на другој, вероватно би питање победника било решено доста раније. Међутим то није утицало на расположење фудбалера Црвене звезде који путују у Бачку Тополу са само једним циљем, да победе екипу ТСЦ-а и да се пласирају у још једно финале у низу.

Са сигурношћу се може рећи да је ово историјска сезона за екипу ТСЦ-а из Бачке Тополе, која игра изнад свих очекивања и заслужено је на другој позицији Моцарт Суперлиге Србије, која им уколико је задрже до краја првенства гарантује премијерни наступ у квалификацијама за Лигу Шампиона.
Међутим поред несвакидашњег успеха у првенству, убедљивом победом над екипом Новог Пазара (4:0) фудбалери ТСЦ-а, пласирали су се у полуфинале купа Србије где ће против Црвене звезде покушати да се пласирају у финале, где би имали прилику да се боре за први трофеј у клупској историји.
У 1/16 финала ТСЦ је гостовао у Лозници код истоименог прволигаша, где је тек у другом делу другог полувремена успео да сломи жилавог домаћина и да се пласира у наредну рунду пошто је након аутогола Петра Ристића, изједначио Горан Матић, тачку на овај меч ставио је млади Петар Ратков.
У 1/8 финала чекао их је још један прволигаш, Железничар из Панчева.
И за разлику од дуела у Лозници, на ,,ТСЦ Арени” није било неизвесности, све је решено у првих пола сата игре, пошто је македонски репрезентативац Мартин Мирчевски погодио на самом отварању утакмице, да би исти играч поставио и коначан резултат (2:0) на истеку првих пола сата игре.
У 1/4 финалу чекао их је најозбиљнији противник у овогодишњем издању купа Србије, екипа Новог Пазара, коју су угостили на ,,ТСЦ Арени”.
Међутим, лакше него што је то ико могао да претпостави, фудбалери ТСЦ-а су се пласирали у полуфинале, убедљиво савладавши екипу Новог Пазара са 4:0, головима Стефана Вукића, Луке Илића који је два пута погађао мрежу младог Лазара Славковића, уз аутогол Нумана Курдића.
У полуфиналу противник је најбоља екипа у земљи и бранилац трофеја, Црвена звезда.

Пред овај дуел, тренер ТСЦ-а, Жарко Лазетић, изнео је своја очекивања:

  •  Када се дође до полуфинала свака екипа има шансу, али ми играмо против најјачег противника, против шампиона који нас је и прошле године у овом такмичењу победио резултатом 4:0. Знамо, када Звезда нешто жели и када су у нечему 100 одсто, да је тешко против њих – сматра Лазетић.

Тим из Бачке Тополе у среду од 18.30 дочекује црвено-беле.

  •  Честитам и њиховом тренеру, који без обзира на дешавања у клубу, велику предност и недоумицу да ли остаје у Звезди или иде, и даље побеђује. Они су нам, без дилеме, најтежи ривал, али самим тим што смо у полуфиналу и што смо у прилици да играмо против такве екипе у феноменалној атмосфери на нашем стадиону, само по себи је велики успех. Надам се да ћемо на предстојећем мечу показати да јесмо и колико напредовали – навео је Лазетић.

Подсетио је млади стручњак да екипа има три или четири утакмице до краја сезоне, у којој се бори за освајање другог места у Супер лиги Србије, које води у квалификације за Лигу шампиона.

  •  Што се мене тиче играчи су већ направили феноменалан посао, без обзира на резултате у предстојећим утакмицама. Наравно, сада сви желимо више, да побеђујемо у сваком дуелу до краја и трудићемо се да се концентришемо на сваки предстојећи. Жеља нам је да меч против Звезде одиграмо најбоље што можемо и да се после њега спремамо за све остало што нас очекује – закључио је стратег ТСЦ-а.

За очекивати је да Лазетић покуша да изненади црвено-беле, иако су шансе за то минималне, тако да треба очекивати најјачи расположиви састав ТСЦ-а у овом тренутку. На голу ТСЦ-а је Звездино дете и млади репрезентативац Србије Вељко Илић.
У одбрани су још двојица бивших фудбалера црвено-белих, а реч је о десном беку Милошу Цветковићу и штоперу Немањи Стојићу који ће играти у пару са Гораном Антонићем, док је лева аут линија резервисана за капитена Немању Петровића.
Испред одбране наћи ће се Никола Кувељић, испред кога ће деловати још један бивши фудбалер Звезде и један од најбољих фудбалера ТСЦ-а ове сезоне, млади Лука Илић у пару са брзоногим Ифетом Ђаковцем. На крилним позицијама наћи ће се Саша Јовановић и Иван Милосављевић, а најистуренији биће нови бисер српског фудбала, млади Петар Ратков који је ове сезоне засијао пуним сјајем.

Фудбалери Црвене звезде и ТСЦ-а из Бачке Тополе до сада су одиграли дванаест мечева.
На десет мечева славили су београдски црвено-бели, једном је дуел ова два тима завршен нерешеним резултатом, док је исто толико пута ТСЦ однео победу.
Гол разлика је очекивано на страни Црвене звезде и износи 36:10.
Први дуел против екипе ТСЦ-а одигран је у Купу Србије 21. новембра 2018. године када је црвено-беле са тренерске позиције предводио Владан Милојевић. Тијумфовали су фудбалери Црвене звезде против тада члана Прве лиге Србије резултатом 4:1. Голове на том мечу за наш тим постигли су Никола Стојиљковић, Дејан Јовељић и Вељко Симић, који је погодио мрежу два пута. Последњи окршај против ТСЦ-а одигран је 22. априла, у првом колу плеј-офа Моцарт Суперлиге Србије на стадиону ,,Рајко Митић”, а резултат је износио 4:1.
Овом победом црвено-бели су обезбедили нову, шесту узастопну титулу шампиона Србије.
Епитет играча утакмице припао је троструком стрелцу Осману Букарију, а победу је потврдио Гелор Канга, док је за ривала погодио Саша Јовановић.

Са друге стране фудбалери Црвене звезде јуришају ка трећој узастопној дуплој круни, јединственом подвигу који код нас нико није успео да оствари ни за време, а ни после распада Југославије и осамостаљења Црне Горе.
Покушаће црвено-бели да се преко ТСЦ-а домогну финала у најмасовнијем фудбалском такмичењу на нашим просторима и да тако дођу у прилику да освоје трећу дуплу круну у с обзиром да су трофеј намењен освајачу Моцарт Суперлиге Србије обезбедили шест кола пре краја, победом управо над екипом ТСЦ-а из Бачке Тополе.
Нема сумње да ће црвено-бели дати све од себе да искористе ,,шансу генерације” која им се указала и да на најлепши могући начин заокруже још једну успешну сезону.

Пред сусрет са екипом ТСЦ-а у Бачкој Тополи, тренер наших фудбалера, Милош Милојевић, изнео је своја очекивања:

  • Очекујем добар фудбал и отворену игру обе екипе, уз жељу да поновимо нашу партију из претходног меча и победимо, јер је управо пролаз даље најбитнији. Спремамо се и радимо као да је то основни циљ. Већина играча је спремна за меч, имамо малих проблема са вирусом, али ништа страшно – почео је Милојевић.

Нема сумње да велику улогу у куп мечевима игра и домаћи терен.

  • Свакако да је предност за ривала што се игра у Бачкој Тополи, јер свако воли да буде домаћин и знамо и нама колико прија подршка навијача, и колико би их било у већем броју на Маракани, него што је то могуће да буде у гостима. Имају предност, али морамо да се ослонимо на своју игру. Знамо да ће навијачи доћи и подржати нас. Верујем у то што радимо и у пролаз даље. 

Звезда је у претходној рунди даље прошла након једанаестераца.

  • Пенали се не вежбају дан пред утакмицу, већ стално и на основу неких принципа гледамо шта и како радимо, тако да знамо у складу с тим ко може да буде извођач, ако дође до тога.

Претходна два сусрета са ТСЦ-ом, головима су обележили Пешић и Букари.

  • Не бих се жалио да наставе да погађају, нити да сад преломе Иванић или Катаи. Битно је само да се одигра добро и прође, а то ко је стрелац је секундарно.

Актуелну генерацију само две победе деле од тога да освоји трећу дуплу круну у низу.

  • Велики мотив, таква прилика се не пружа често, а ова генерација је много урадила за клуб и сад мора да се пронађе и енергија и мотивација и жеља, те да се уложи последњи атом снаге и дође до циља. Тиме, актуелна генерација би се сврстала у сам крем историје Црвене звезде. Ипак, не треба се оптерећивати рекордима, већ ићи корак по корак. Желимо да одиграмо добро и прођемо, па ћемо да видимо даље шта и како. 

Осврнуо се Милојевић и на форму Иванића и Канге.

  • Што се Иванића тиче, одмарао је у претходном мечу, иако је могао да одигра свих 90 минута, али смо желели да расподелимо минутажу, тако да сматрам да ће бити жељан и оран за игру против ТСЦ-а. Када је реч о Канги, не мислим да је испао из игре. Форма и лепота су пролазне ствари, али форма може да се врати, тако да ће бити Канга прави када то буде најпотребније, да ли сутра или, ако Бог да, у финалу, али нормално је да се осцилира. Не мислим да је то драстично, само је све нас навикао на висок ниво игара, па се можда зато чини да је у паду форме. 

Занимало је представнике медија ко ће добити предност на левом боку, Родић или Азаров? 

  • Не желим да откривам ко ће заиграти сутра и да дајем противнику полазну тачку пред утакмицу. Међутим, Азаров се диже, Родић је мало испао из ритма, али се враћа. Није то једина утакмица, свакако обојица требају Црвеној звезди.

Нема сумње да су ове сезоне дуели између Црвене звезде и ТСЦ-а, права фудбалска посластица.

  • У односу на вечити дерби је то другачија утакмица, јер је спремаш на другачији начин и психолошки набој не може да се пореди. Знам и као члан стручног штаба и сада као шеф какав је притисак пред дерби и сматрам да то ништа не доноси фудбала. Можда је то зато што су Звезда и Партизан једини велики ривали, и није као пре 35 година да си имао више екипа и бољи квалитет фудбала, већ је све на „живот или смрт“, па се буде у грчу, док је сусрет с ТСЦ-ом фудбалски у потпуности. Буде леп амбијент, атмосфера, даје потпуну слику. Што се дербија тиче, често не видимо фудбал у другом полувремену, већ борбу, рат и ударце. Ипак, виђали смо и добра прва полувремена у сусрету на ЈНА, па и код нас кад смо победили са 1:0, то је модел како треба да изгледа. Треба стрпљења да то буде свих 90 минута.

Милојевић је нагласио да има само поштовање за колегу Лазетића. 

  • Имамо одличан однос, он ради добар посао, али са свим колегама сам такав, поштујем их и причам у суперлативу, не из куртоазије, већ сматрам да сви у датим околностима раде најбоље могуће. Лазетић има континуитет и подршку, уз идеју коју је усадио у играче, и то се види, да они без обзира на састав, не одступају од своје филозофије, већ је то допадљиво. Желим му најбоље у свакој утакмици, осим против Звезде – подвукао је Милојевић.

Главни судија полуфиналног дуела купа Србије биће Станко Остраћанин.
Помагаће му Милан Пашајлић и Милорад Јовановић.
Четврти судија меча је Данило Николић.
У ВАР соби ће седети Милан Стефановић и Милош Караџић.

Директан пренос утакмице полуфинала Купа Србије, између екипе ТСЦ-а и Црвене звезде можете да пратите на каналу Аренаспорт Премиум 1 са почетком од 18 часова и 30 минута.

Повезане вести

Leave a Comment