Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноМоја Црвена звездаНајновијеОбавештењаФудбал

Црвено-бела журка, прослава дупле круне и гости из Рашке!!!

Црвено-бели су победом у финалу купа Србије дошли до треће узастопне дупле круне у низу, тринаесте у пребогатој клупској историји.
Остаје да се у недељу од 19 часова, када је заказано Звездино шампионско славље, где ће у оквиру последњег 37. кола Моцарт Суперлиге Србије, дочекати екипу Новог Пазара, на најбољи могући начин опросте од још једне успешне сезоне.

Иако првих пола сата на нашем највећем стадиону није наговештавало такав епилог, пошто су браниоци дупле круне изгледали као да су натерани да изађу на терен, без воље за надигравањем и без жеље за трофејом ,,бомба” искусног Марка Доцића, који је у стилу Драгана Стојковића Пиксија, погодио мрежу Милана Борјана директно из корнера, пробудила је пулене тренера Милоша Милојевића, који су заиграли у складу са именом и реномеом клуба који представљају.
Иако коначних 2:1 не пружа реалну слику  преосталих сат времена на стадиону ,,Рајко Митић”, где су црвено-бели пружили најбољих шездесет минута овог пролећа, буквално самлевши госте са Бановог брда, који могу бити срећни и задовољни, пошто су меч могли да заврше са још неколико голова у мрежи.
Следећи противник црвено-белима, који ће уједно увеличати и шампионско славље нашег клуба, биће екипа Новог Пазара.

Након завршене јесење полусезоне фудбалери Новог Пазара заузели су високо шесто место, уз само два бода мање од петопласиране екипе Војводине, односно четири бода мање у односу на четверопласирани Чукарички, оставивши утисак најпријатнијег изненађења јесењег дела шампионата и где су до дуела управо против Црвене звезде били чак и лидери суперлигашког каравана, забележивши седам узастопних тријумфа након три почетна пораза.
Након припрема у Анталији фудбалери клуба из Рашке области наставили су борбу за место које води у европске квалификације.
У преосталих једанаест мечева регуларног дела шампионата остварили су шест победа ( ТСЦ 2:1, Напредак 1:0, Младост ГАТ 1:0, Раднички 1923 1:0, Младост Лучани 3:1 и Радник 1:0), један реми ( Раднички Ниш 0:0) и четири пораза ( Спартак Суботица 2:0, Црвена звезда 5:1, Колубара 1:0 и Војводина 2:0).
Међутим од почетка плеј-офа креће и резултатски суноврат клуба из Рашке, где су изгубили свих шест мечева доигравања ( Војводина 4:0, Вождовац 1:0, Раднички 1923 1:0, Партизан 2:0, Чукарички 4:0 и ТСЦ 4:1), као и четвртфинални меч купа Србије (ТСЦ 4:0), уз само један постигнут гол на седам мечева, што их је и искључило из борбе за излазак на европску сцену ове јесени. Свесни су у редовима Новог Пазара да су црвено-бели растерећени и да уколико буду играли како знају, могу да претрпе праву резултатску катастрофу.
Ипак, тренер фудбалера Новог Пазара Давор Бербер рекао је да његовој екипи иде у прилог што је предстојећи ривал Црвена звезда освојила Куп Србије.

  • Претпостављам да ће они бити свечарски расположени и надам се да ћемо то искористити. Чукарички је добро одиграо финале Купа Србије, па прижељкујем да неке ствари прекопирамо од њих. Црвено-бели су показали доминацију и поново узели дуплу круну, али идемо да одиграмо тих 90 минута – рекао је Бербер.

Нема сумње да ће  Давор Бербер покушати да изненади Црвену звезду са циљем да јој поквари шампионско славље, иако су за то искрено шансе минималне, ипак треба очекивати најјачи расположиви састав Новог Пазара у овом тренутку.
На голу је двадесетједногодишњи Лазар Славковић, док дефанзивну линију чине десни бек Никола Богдановски, двојица штопера су Слободан Рубежић и Нуман Курдић, док је место левог бека резервисано за Филипа Јовића.
Тандем везиста су млади Миљан Момчиловић и Данко Киковић.
По боковима дејствују Ненад Гаврић и Самир Радовац који ће заузети место суспендованог Бојице Никчевића.
Позицију иза шпица заузео је Петар Ђуричковић, док је наистуренији млади Слободан Станојловић.

Након тридесет и шест одиграних кола фудбалери Новог Пазара налазе се на шестој позицији са педесет освојених бодова, до којих су дошли уписавши петнаест победа, пет ремија и шеснаест пораза уз негативну гол разлику 38:47.
Екипу предводе Андрија Мајдевац са дванаест постигнутих голова, Бојица Никчевић са седам голова и две асистенције, те Милош Мијић са пет постигнутих голова и четири асистенције.

Фудбалери Црвене звезде и Новог Пазара састали су се до сада деветнаест пута. Црвено-бели су славили седамнаест пута, док је једну победу остварио Нови Пазар, а један дуел завршен је без победника.
Последњи првенствени дуел ове две екипе одигран је на стадиону ,,Рајко Митић” почетком марта ове године у оквиру 26. кола Моцарт Суперлиге Србије, а славили су црвено-бели са убедљивих 5:1.
Срелци за шампиона били су Марко Ракоњац, Гелор Канга који су по два пута погађали гол младог Лазара Славковића, док је пети гол дело Александра Катаија.

Са друге стране, актуелна генерација фудбалера Црвене звезде успела је оно што никоме у историји на нашим просторима није пошло за руком, освојила је трећу дуплу круну у низу, чиме је још једном потврђено да је ово најбољи период у постбаријевској ери нашег клуба.
Освајањем 34 титуле шампиона државе, овенчане двадесет и седмим трофејом намењеном победнику купа ,,комплетирана” је трећа дупла круна у низу, тринаеста по реду у клупској историји и тако је направљена увертира у шампионско славље које је заказано у недељу од 19 часова.
Са циљем да се на најлепши могући начин опростимо од текуће сезоне, тренера Милоша Милојевића, као и неколицине фудбалера који ће нас напустити током летне паузе.
Али и да приредимо лепу добродошлицу новом тренеру, Бараку Бахару, који би у недељу требао да буде присутан на прослави дупле круне.

Пред дуел са екипом Новог Пазара тренер фудбалера Црвене звезде, Милош Милојевић, изнео је своја очекивања: 

  • Не могу да издвојим чија честитка је највише значила, све су важне. Најзначајније су свакако честитке играча и стручног штаба, јер са њима проводим највише времена, као да живимо заједно. Прославили смо освајање Купа Србије, а славићемо и у недељу када и званично будемо узели титулу.

Имаће Милојевић на располагању све играче за утакмицу против Новог Пазара.

  • Сви су физички спремни за утакмицу. Нажалост поново имамо 20 места, плус  два голмана, а у ростеру 25 играча, тако да ће неко изостати, али мислим да је до сада група била коректна. Увек су играли најспремнији играчи и трудили смо се да сви забележе минуте.

Александар Катаи се тренутно налази на другом месту листе стрелаца Суперлиге Србије са 15 постигнутих голова, а у недељу ће имати прилику да се бори и за прву позицију. 

  • Катаи ће играти, битно је за Црвену звезду да покуша да има првог стрелца лиге. Мислим да би то значило и њему на личном плану. Ако буде био спреман и ако се буде физички добро осећао да може да игра мислим да треба да се нађе на терену.

Истакао је Милош Милојевић да ће измена у тиму бити, али да он неће бити састављен само од бонус играча.

  • Видећемо. Не гледам то тако, мислим да је прослава титуле прилика да навијачи поздраве играче, који су изнели највећи терет. Наравно биће неких промена у тиму, али неће се тицати искључиво бонус играча.

Одговорио је стратег екипе шампиона и на питање да ли ће црвено-бели успети да стигну до цифре од 100 постигнутих голова. 

  • Поштујемо екипу Новог Пазара не би било коректно тако причати. Знамо да смо се са њима намучили у Новом Пазару, јесте сада другачија ситуација, али кажем последња је утакмица. Није толико битно да стигнемо до 100 погодака, битно је да дајемо голове. Бележили смо доста шанси, много нам је већи проценат очекиваних голова него оних које смо постигли. Имали смо прилику да дођемо до те цифре, међутим нисмо. На крају крајева основни циљ нам је да добијемо утакмицу сутра и да завршимо сезону тријумфално, да би се и следећа тако наставила.

Измењен састав екипе Новог Пазара неће пореметити играче Црвене звезде, који се као што је Милош Милојевић истакао, припремају за дуел пре свега фокусирајући се на своју игру. 

  • Неће отежати утакмицу. Припремамо меч 80 посто фокусирајући се на нашу игру и то што радимо. Уз поштовање противника, припремамо и њих, неке детаље усмеравамо у том правцу, али све што смо играли било је из наше филозофије и принципа.

На питање да ли ће се на голу наћи млади Јован Миладиновић, шеф стручног штаба није дао конкретан одговор.

  • То морам да видим са колегом, тренером голмана.

Млади стручњак истиче да су честитке и похвале генералног директора Звездана Терзића изузетно значајне. 

  • Свакако да ми значи похвала господина Терзића, као и других људи из клуба. Хвала још једном клубу и Звездану Терзићу пре свега, као и Митру Мркели који су веровали када је Дејан Станковић отишао да сам ја тај који може да донесе Звезди титулу у историјској сезони. Ми смо узели и дуплу круну, са свима њима сам пре свега пријатељ, али поштујем и позицију у којој су моји надређени. Хвала им и драго ми је што сам оправдао очекивања – закључио је Милош Милојевић.

Главни судија меча између Црвене звезде и Новог Пазара биће Новак Симовић. Помагаће му Атила Хармат и Стефан Војнић, док ће четврти судија бити Стефан Јекнић.
У ВАР соби ће седети Момчило Марковић и Бојан Бановић.

Директан пренос утакмице са стадиона ,,Рајко Митић” између фудбалера Црвене звезде и Новог Пазара можете да пратите на програму телевизије Аренаспорт Премиум 1, са почетком у 19 часова.

ПОНЕСИ БАРЈАК!!!

Повезане вести

Leave a Comment