Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Голеада кадета за крај првенства

Кадетска селекција Црвене звезде је савладала Графичар, као формални гост на теренима Омладинске Школе Црвене звезде, резултатом 2:4 у оквиру последњег кола националног првенства. Сјајну партију пружили су изабраници Слађана Николића и Милана Стегњајића, а погоцима су до победе Звезду водили Урош Илић, Алекса Василић, Драган Тегелтија и Вукашин Ивановић, док је за Графичар двоструки стрелац био резервиста Павле Крстић.

Графичар – Црвена звезда 2:4 (0:1)

Стадион: „Терени Омладинске школе ФК Црвена звезда“.

Судија: Дејан Петровић.

Стрелци: У. Илић у 33, Василић у 51, Д. Тегелтија у 80. и Ивановић у 85. минуту за Црвену звезду, а Крстић у 63. и 66. минуту за Графичар.

Жути картони: Симовић, Крстић (Јагодина), Голубовић (Црвена звезда).

Графичар: Мијушковић (од 60. Андријашевић), Краљевић, Павловић, Гудељ, Симовић (од 46. Чапрић), Аранђеловић (од 46. Крстић), Рамадани, Кахровић, Гачић, Поповић (од 50. Ћитић), Ајдуковић.

Црвена звезда: Вишњић, Д. Тегелтија, Т. Илић, Рогановић, У. Илић, Младеновић, Бубања (од 68. Ивановић), Ђорђевић (од 68. Манојловић), Василић (од 86. Миленовић), У. Тегелтија, Голубовић.

Такмичарски битна утакмица за Црвену звезду, која је у трци за шампионску титулу била до последњег кола, је започела офанзивом црвено-белих. Био је ово трећи меч изабраника Слађана Николића без седморице репрезентативаца Србије, који су се са репрезентацијом Србије до 17 година стигли до четвртфинала Европског првенства где су завршили такмичење.

Нападачки је Звезда кренула од самог старта а прву прилику видели смо већ у седмом минуту када је Урош Илић након центаршута Ђорђевића из корнера упутио ударац главом тик уз десну стативу гола Графичара. Најбољу прилику у првом делу првог полувремена је имао Василић, када је на повратни пас Голубовића погодио стативу са једанаест метара од гола Мијушковића.

Рамадани је са друге стране припретио у 28. минуту, а његов ударац са дистанце је завршио преко гола. У 33. минуту је дошло до промене резултата, а видели смо прелеп погодак Уроша Илића, који је упутио центаршут са левог бока, а лопта је хируршки прецизно ушла у малу мрежу гола Графичара за славље црвено-белих, а са резултатом 0:1 се отишло на паузу.

Друго полувреме је настављено у истом ритму, а Црвена звезда је иницијативу крунисала већ у 51. минуту. Одлични Василић је искористио пад концентрације Мијушковића, пресекао лопту и рутински реализовао ситуацију један на један.

Сјајну акцију Графичара је у 63. минуту на асистенцију Гачића у гол претворио резервиста Крстић, који је рутински савладао Вишњића са пет метара искоса од гола. Само три минута касније, главна улога је поново припала Крстићу, који је директно из корнера погодио и поравнао резултат на 2:2.

Ипак је Црвена звезда показала зашто је једна од најбољих екипа у првенству. У 80. минуту видели смо прелеп продор Драгана Тегелтије, који је са десног бока повукао лопту према средини терена, а онда надомак шеснаестерца упутио ударац. Уз помоћ стативе лопта је затресла мрежу, те су предност вратили изабраници Слађана Николића. Пет минута касније Ивановић је искористио несмотреност Павловића, одузео му лопту на двадесетак метара од гола, који је у наставку меча бранио Андријашевић и био рутински егзекутор за коначан резултат и тачку на такмичарску сезону 2022/23.

The post Голеада кадета за крај првенства appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment