Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Црвена звезда – Нови Пазар 2:2 (0:0)

Фудбалери Црвене звезде су ремизирали у дуелу са Новим Пазаром резултатом 2:2, чиме су изабраници Милоша Милојевића спустили завесу на веома успешну сезону у којој је освојена дупла круна. Погађао је и асистирао Гелор Канга, а првенац у такмичарским мечевима уписао је Стефан Лековић, Звездино дете, након чега је уследила церемонија доделе пехара за шампиона Србије у сезони 2022/23.

Црвена звезда – Нови Пазар 2:2 (0:0)

Стадион: „Рајко Митић“.

Гледалаца: 35621.

Судија: Новак Симовић.

Стрелци: Канга у 53. и Лековић у 71. минуту за Црвену звезду, а Момчиловић у 60. и Станојловић у 74. минуту за Нови Пазар.

Жути картони: Милуновић (Црвена звезда), Ергелаш, Богдановски, Брунчевић (Нови Пазар).

Црвена звезда: Борјан, Л. Николић, Ераковић, Милуновић (од 46. Лековић), Азаров (од 65. Гобељић), Мијаиловић, Канга, Иванић, Букари (од 65. Крстичић), Митровић (од 46. Пруцев), Мијатовић (од 46. Катаи).

Резерве: Васиљевић, Гобељић, Драговић, Лековић, Родић, Срнић, Крстичић, Катаи, Пруцев, Пешић, Ракоњац.

Нови Пазар: Славковић, Адешина (од 90. Брунчевић), Богдановски, Ергелаш (од 76. Зимоњић), Гаврић (од 90. Фијуљанин), Јоксимовић, Киковић (од 76. Ђуричковић), Курдић, Момчиловић, Рубежић, Станојловић (од 80. Броња).

Резерве: Кахримановић, Броња, Брунчевић, Фијуљанин, Мајдевац, Мијић, Радовац, Зимоњић, Ђуричковић.

Слављеничка атмосфера услед освајања 13. Звездине дупле круне, донела је то да се у утакмицу мало спорије уђе, иако су желели изабраници Милоша Милојевића да што пре сломе „бункер“ Новог Пазара. Ипак, Звезда је најчешће претила после прекида, и била далеко надмоћнија у скок игри од ривала. Већ у првом минуту је Николић прошао по десном боку и центрирао за Иванића који је главом гађао поред стативе. Константни прекиди, терали су Славковића да буде на врхунцу концентрације, па је поново Иванић у два наврата претио главом, али безуспешно. Први конкретнији покушај ногом имао је Мијатовић у 34. минуту када је гађао преко пречке, али се брзо Звезда вратила на првобитну стратегију и центаршутевима тражила гол. У финишу првог дела игре је и Ераковић могао до првенца у црвено-белом дресу, али му је фалило мало среће да лопту пошаље у мрежу после корнера. Но, најопасније је запретио Мијатовић у 45. минуту када је главом гађао под пречку, а Славковић крајњим напорима послао лопту у корнер.

Чак три играча је заменио Милојевић на полувремену, те су се на терену нашли Лековић, Пруцев и Катаи уместо Милуновића, Митровића и Мијатовића. Стратегија се није мењала, само је у 49. минуту Катаи био централна фигура када је Азаров центрирао, али је поново исконтролисао покушај Славковић, да би три минута касније, опет Магико скочио после корнера и послао лопту поред стативе. Одбрана гостију је сломљена у 53. минуту када је Азаров прошао по левом боку, оштро центрирао, а лопту качио Богдановски, таман толико да је умири за Гелора Кангу који је погодио рашље и подигао Маракану на ноге. Ипак, гости су изненађујуће стигли до изједначења када је Момчиловић у 60. минуту са дистанце погодио рашље Борјановог гола.

Прилику да се у великом стилу опрости од Звезде имао је Крстичић који се нашао на терену уместо Букарија, а такође је Милојевић увео и Гобељића науштрб Азарова. У 71. минуту било је изузетно емотивно јер је првенац на такмичарским мечевима уписао Стефан Лековић, Звездино дете. Центрирао је Канга, а талентовани штопер се одлично снашао у петерцу ривала и у стилу центарфора трзнуо главом те матирао Славковића. Експресно је одговорио Нови Пазар који је до поравнања стигао у 74. минуту када је Станојловић у петерцу био хладнокрван и савладао Борјана. У надокнади је запретио Крстичић, али је шутирао поред гола, тако да су вечерашњи ривали поделили бодове.

The post Црвена звезда – Нови Пазар 2:2 (0:0) appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

1 comment

krvavi zvezdas-DE мај 29, 2023 at 09:58

TRBA POD HITNO DANAS RASPUSTITI FUDBALSKI KLUB,TRENER OTIŠAO I OTERATI SVIH 35 IGRAČA KOJI SU POD UGOVOROM OSIM MIJATOVIĆA OD NJEGA MOZDA BUDE NESTO I POČETI OD NULE..UZETI PRVU POSTAVU GRAFIČARA,POLA IZ OMLADINACA I TO JE JEDINI SPAS..NARAVNO DA NIKADA NISMO DOVELI IGRAČA KOJI JE POJAČANJE TAKO DA JE TO ZA NAS MISAONA IMENICA,I AKO SE NERVIRVIRAMO ONDA BAR DA SE LJUTIMO NA NAŠE IGRAČE ZA JEFTINE PARE

Reply

Leave a Comment