Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Звездини бисери – Омладинци и кадети спустили завесу

Омладинска и Кадетска лига Србије су окончане у викенду за нама, а дечаци који носе дрес Црвене звезде завршили су као другопласирани. С друге стране, сениоре Графичара очекује борба за улазак у Суперлигу, с обзиром на то да ће у баражу одмерити снаге са Радником.

У дуелу између омладинаца Графичара и Црвене звезде, успешнији су били условно речено гости, а питање победника решио је Стефан Јовић поготком у надокнади времена након асистенције имењака му Пиргића, који је тим пасом остварио дабл-дабл у сезони и издвојио се као најзапаженији фудбалер наше јуниорске селекције. Пиргић је наиме први стрелац са 16 постигнутих, и први асистент са 10 намештених голова. Звездини омладинци које је у сезони за нама предводио Зоран Рендулић су завршили на другом месту, али ће упркос томе захваљујући успеху првог тима играти у Лиги шампиона за младе, док су јуниори Графичара чији је тренер Данило Тешић заузели осму позицију. Када је реч о дечацима који носе дрес нашег развојног тима, као најбољи стрелац се издвојио Андреј Шкобаљ са девет голова, док је први асистент Јусуф Фајсал са пет намештених погодака.

ОМЛАДИНСКА ЛИГА СРБИЈЕ:

1. Партизан – 70 бодова, гол разлика 86:36
2. Црвена звезда – 64 бода, гол разлика 75:34
3. ИМТ – 55 бодова, гол разлика 58:47
—-
8. Графичар – 44 бода, гол разлика 46:35

У дуелу између кадета Графичара и Црвене звезде, поново су успешнији били црвено-бели, а резултат је износио 2:4. За условног домаћина су погађали Павле Крстић и Милан Ајдуковић, док су за госте били прецизни Алекса Василић, Драган Тегелтија, Урош Илић и Вукашин Ивановић. Ипак, ученици Слађана Николића су завршили сезону на другом месту, с обзиром на лошији међусобни скор у односу на вечитог ривала. Као први стрелац се издвојио Андрија Максимовић са 30 голова, док је најкреативнији био Урош Тегелтија са 14 асистенција. У Графичару, најбољи стрелац је Џошуа Такер са 13 погодака, који је недавно и дебитовао за први тим, док је Ирфан Кахровић са седам додавања први асистент, а дечаци који наступају за наш развојни тим и које са клупе предводи Милан Стегњајић завршили су на шестом месту.

КАДЕТСКА ЛИГА СРБИЈЕ:

1. Партизан – 78 бодова, гол разлика 97:27
2. Црвена звезда – 78 бодова, гол разлика 122:26
3. Чукарички – 76 бодова, гол разлика 110:27
—-
6. Графичар – 41 бод, гол разлика 47:45

Када је реч о нашем развојном тиму Графичару, савладан је новобеоградски Раднички резултатом 1:0 и голом Миленка Мијатовића после додавања Давида Петровића. Сада је пред пуленима Марка Неђића плеј-оф у ком ће се током недеље одмерити снага у двомечу са Радником. Најбољи стрелац екипе је Павле Ивеља са седам голова, а исто је потисао и Јован Митуљикић који је током зиме променио средину. Најкреативнији је и даље Никола Кнежевић са седам асистенција, а једну мање имају Луис Ибањез и Огњен Димитрић, па ћемо видети да ли ће успети да га стигну или престигну.

ПРВА ЛИГА СРБИЈЕ:

1. ИМТ – 75 бодова, гол разлика 63:36
2. Железничар – 68 бодова, гол разлика 63:35
3. Графичар – 60 бодова, гол разлика 65:46

ОСТАЛЕ УТАКМИЦЕ:

МЛАЂИ КАДЕТИ: Вождовац – Црвена звезда 0:7 (Мишић 2, Младеновски 2, Ранковић, Грујић, Коларевић), Графичар – Раднички НБ 0:0;
ПИОНИРИ: Црвена звезда – Графичар 2:2 (Суботић, Дамјановић; Луковић, Стевић);
МЛАЂИ ПИОНИРИ: Црвена звезда – Графичар 4:0 (Чукић 2, Ђумић 2);
ПЕТЛИЋИ: Црвена звезда – ОФК Београд 9:1 (Радојевић 4, Југовић 2, Масев, Рајић, Ђорђевић)

The post Звездини бисери – Омладинци и кадети спустили завесу appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment