Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Звездаши на позајмици – Опроштај Олањинке и Стаменића

На крају сезоне 2022/23. смо испратили учинак играча Црвене звезде који су током ове такмичарске године носили дресове других клубова. У викенду иза нас наступало је 11 фудбалера, а ми вам доносимо њихов скор на терену.

Владимир Лучић је са екипом Чукаричког стигао до победе против крагујевачког Радничког од 2:1 на Бановом брду. Млади крилни нападач је остварио индекс од 214 према статистичког платформи ИнСтат, те је по бројним параметрима, али и голим оком посматрача био најбољи на терену. Могао је до гола у 13. и 73. минуту сусрета када нажалост није искористио прилике да затресе мрежу и заокружи одличну сезону иза њега. Продирао је по левом боку, задавао проблеме гостима, делио кључне лопте, али и забележио чак 88% прецизних додавања. Са друге стране, предводник Радника на дуелу против Спартака је био Андрија Радуловић са индексом 236. Левоноги дриблер је такође могао до гола у ситуацији један на један са противничким чуваром мреже у 14. минуту, али му је недостајало концентрације при завршници. Није то покварило утисак на терену момка рођеног у Котору, с обзиром да је разигравао екипу и намештао шансе саиграчима, док је дриблинзима скривао лопту од ривала. Меч је завршен резултатом 2:2, а Радник ће опстанак у елити спрског фудбала тражити кроз бараж.

Пуних 90 минута за Напредак је одиграо Никола Станковић, а момак са широким плућима је поново претрчао велики број километара. Кроз дириговање игром је дошао до невероватних 94% прецизних додавања, што доводи до тога да је играо малтене без грешке. Уз то је вешто маневрисао на средини терена са два од два успешна дриблинга. „Кварио“ је игру ривалу на средини кроз пресечена додавања, а када су у питању клизећи стартови и ваздушни дуели био је на висини задатка. Последњих пола сата игре прилику да заигра је добио Никола Кнежевић. Изнудио је некадашнијих капитен Звездиних омладинаца неколико прекршаја, остварио стопостотан учинак када су у питању дриблинзи. Унео је снажнији ритам на терену и задужио прелазну оцену.

Илија Бабић је предводио офанзиву Младости ГАТ, али упркос максималном пожртвовању није успео да избори позитиван резултат против лучанске Младости. Знали смо да је Бабић мајстор са лоптом, те то поткрепљује са три од три упешно изведена дриблинга. Међутим, фудбалер рођен 2002. године је у протеклих годину дана изузетно унапредио дефанзивни сегмент игре. Неректно се враћао на своју половину и кроз добијене дуеле долазио до поседа за гостујући тим. У финишу меча Јован Митуљикић је ушао на терен уместо Бабића, али није имао превише времена да оствари учинак у виду гола или асистенције.

Питер Олањинка је одиграо последњу утакмицу у дресу Славије из Прага и опростио се убедљивом победом против екипе Словачко. Са капитенском траком око руке брзоноги Нигеријац је вештим варкама пролазио поред противничких дефанзиваца, а завршим лоптама покушавао да асистира саиграчима. Имао је прилику да се на најлепши могући начин опрости од сад већ бившег клуба, али није искористио шансу у 34. минуту меча. Ове сезоне будући нападач нашег клуба је постигао 17 голова и забележио осам проигравања за погодак за тим из Фортуна лиге. Опроштајни меч за дански Копенхаген је одиграо Марко Стаменић, а у игри је провео 37 минута рачунајући судијску надокнаду. Командовао је средином терена и премештао тежиште игре са једног на други бок. На крају је дошао до победе од 2:1 над екипом Виборга.

Секу Саного се у потпуности вратио у форму забележивши нови наступ за француског друголигаша Париз. У пас игри је малтене био без грешке, јер је од 52 послата додавања 92% успешно стигло до саиграча. Са друге стране позитивно је изненадио у сегменту дриблинга, јер био на максималном нивоу, док је освојио чак 15 дуела на средини терена. Немања Мотика је пред сам крај утакмице одиграо последњу утакмицу у сезони за Аустрију Луштенау и оставио добру полусезону иза себе.

Никола Глишић је као капитен водио ИМТ до последње победе популарних „Тракториста“ ове сезоне, с обзиром да ће екипа са Новог Београда од наредне сезоне играти у Суперлиги Србије. Млади десни бек је још једном оставио срце на терену, јер се борио за сваку лопту од првог до последњег минута. Његов тим је славио убедљиво против Новог Сада 1921, са чак 7:1. Верујемо да ће Глишић у наредним изазовима наставити да показује раскошан потенцијал који демонстрира из меча у меч на његовој примарној позицији на терену, која се тренутно сматра дефицитарном у модерном свету фудбала.

Наступ нису забележили Зоран Поповић, Милош Гордић, Урош Лазић, Александар Лукић, Радован Панков, Петар Станић и Филипо Фалко.

ЗВЕЗДАШИ НА ПОЗАЈМИЦИ:

Никола Глишић (ИМТ) – 90 минута у победи над РФК Новим Садом 1921 (7:1)
Секу Саного (Париз) – 89 минута у ремију са Дижоном (1:1)
Никола Станковић (Напредак) – 90 минута у поразу од Јавора (0:1)
Марко Стаменић (Копенхаген) – 37 минута у победи на Виборгом (1:2)
Никола Кнежевић (Напредак) – 30 минута у поразу од Јавора (0:1)
Андрија Радуловић (Радник) – 90 минута у ремију са Спартаком (2:2)
Владимир Лучић (Чукарички) – 86 минута у победи над Радничим 1923 (2:1)
Немања Мотика (Аустрија Лустенау) – 5 минута у ремију са Рајндорфом (1:1)
Јован Митуљикић (Младост ГАТ) – 17 минута у поразу од Младост из Лучана (2:1)
Питер Олањинка (Славија Праг) – 78 минута у победи над Словачком (4:0)
Илија Бабић (Младост ГАТ) – 81 минут у поразу од Младост из Лучана (2:1)

The post Звездаши на позајмици – Опроштај Олањинке и Стаменића appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

1 comment

krvavi zvezdas-DE јун 1, 2023 at 12:45

NOVI VAN LA PREVARE,MOTIKE,GAVRĆI,itd..

Reply

Leave a Comment