Moja Crvena Zvezda
ВажноВатерполоНајновије

Радоњић: Уласком у први тим Звезде сам остварила своју жељу, трудићу се још више

Млада репрезентативка Србије, Јована Радоњић, једна је од неколико играчица које су се прошле године прикључиле првом тиму Црвене звезде.

Годинама је стицала искуство играјући за Таш 2000, а после напорног лета, где је играла за јуниорску репрезентацију на Европском и Светском шампионату, прикључила са као 15-годишњакиња и првом тиму црвено-белих.

– Велика је част играти за први тим Црвене звезде и много ми значи што сам ове сезоне добила ту прилику. Ватерполо тренирам већ дуго, увек тежим ка неким већим циљевима, а управо сам уласком у први тим остварила једну освојих жеља.

Пре месец и по дана у Београду је одигран финални турнир Регионалне Дунав лиге, где је Црвена звезда заузела пето место. Јована је по завршетку турнира проглашена за најбољу младу играчицу, а признање јој је уручио Дејан Савић.

– Волим овај спорт, а уз свог тренера Драгану Ивковић и девојке у мом тиму, успеси су се низали. Давала сам свој максимум на свим утакмицама, али у колективном спорту не побеђује појединац већ цео тим. Пре свега хвала мом тренеру и девојкама.

У дебитантској сезони за први тим црвено-белих 16-годишња ватерполисткиња је постигла чак 91 погодак на 25 утакмица и на листи стрелаца је одмах иза Ане Мамоглу, која је 103 пута затресла противничку мрежу у недавно завршеној сезони.

Голове посвећујем особи коју волим највише на свету и која ми недостаје. Сви моји успеси долазе уз подршку мојих пријатеља и породице и зато желим свима да се захвалим и обећам да ћу се трудити још више. Верујем да ћемо следеће сезоне бити првакиње Србије – закључила је млада ватерполисткиња Црвене звезде и репрезентативка Србије.

The post Радоњић: Уласком у први тим Звезде сам остварила своју жељу, трудићу се још више appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment