Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновије

Маске су пале – Не може титула АБА лиге да се осваја ван терена!

КК Црвена звезда Меридианбет обавештава јавност након срамног саопштења АБА лиге са терминима одигравања финалних утакмица – да неће играти финале АБА лиге чији је почетак заказан за 12. јун 2023.године!

Клуб остаје при својој одлуци, као што је и навео у саопштењу од дана 31.05.2023. године да НЕЋЕ ИГРАТИ ФИНАЛЕ ДОК СЕ НЕ ЗАВРШИ ФИНАЛЕ СРПСКОГ ПРВЕНСТВА!

Подсећамо да смо као закључак нашег саопштења од пре три дана навели и ово: „Сваки покушај АБА лиге да евентуално компромитује календар завршнице Суперлиге Србије накнадним заказивањем утакмица у време одигравања финала првенства Србије, сматраћемо још једном провокацијом и покушајем да се АБА лига још више уруши“.

Пошто је АБА лига и заказивањем термина у време одигравања финалне серије првенства Србије (12.06 – 22.06.2023.године) показала колико је под утицајем једног клуба и људи који је својим деловањем компромитују и ЖЕЛЕ ДА ОСВОЈЕ ТИТУЛУ ВАН ТЕРЕНА (што је сада ваљда свима јасно), КК Црвена звезда Меридианбет је дужан да обавести јавност како је дошло до заказивања ових термина и врло могуће краја АБА лиге као такмичења!

– КК Црвена звезда Меридианбет зна да је спортски директор АБА лиге Милија Војиновић одредио ове термине након великих притисака током четвртка и петка, и у директном договору са званичником КК Партизан Зораном Савићем, истим оним који је тако ревносно тужакао наш клуб у Евролиги и појединим шпанским клубовима током ове сезоне; Нисмо упознати са чињеницом да је Зоран Савић званичник АБА лиге, већ само службеник једног клуба и ове термине НЕ ПРИХВАТАМО НИТИ ЋЕМО СЕ ПОЈАВИТИ НА ТЕРЕНУ 12.06.2023.ГОДИНЕ, КАО НИ 14.06.2023.ГОДИНЕ.

Овом приликом вас обавештавамо да ће све ваше активности и покушај евентуалног проглашења другог финалисте освајачем АБА лиге пратити судске тужбе, али и ваша материјална и кривична одговорност за крај АБА лиге овакве какве је познајемо!

– Спортски директор АБА лиге Милија Војиновић није се удостојио да контактира КК Црвена звезда Меридианбет и евентуално консултује око термина и заказивања утакмица финала. Нити га је очигледно била брига што КК Црвена звезда мора да чека због бесмислених изговора 23 ДАНА до почетка финала? Термине финалних утакмица одређују клубови учесници финала ЗАЈЕДНО И У ДОГОВОРУ;

Као одговорно лице за овај галиматијас сматрамо спортског директора лиге Милију Војиновића који је супротно договору са Скупштине АБА лиге пре почетка такмичарске сезоне 2022-2023 (где је договорено да се паралелно играју утакмице у АБА лиги и међународним такмичењима), ОМОГУЋИО КК ПАРТИЗАН ДА НЕ ИГРА СВОЈЕ УТАКМИЦЕ У АБА ЛИГИ, док не заврши такмичење у Европи (без икакве консултације са осталим клубовима учесницима) због чега смо дошли до апсурдне ситуације да нисмо могли ни да окончамо АБА лигу до краја јуна?

– Јавно питамо као клуб, и представник Републике Србије, како је могуће да је финале првенства Републике Словеније које се игра 01. и 03.06 ВАЖНИЈЕ од финала првенства Републике Србије? Посебно што КК Црвена звезда Меридианбет ЧЕКА ТРИ НЕДЕЉЕ до почетка финалне серије, која до данас НИЈЕ НИ БИЛА ЗАКАЗАНА, што јасно говори о нечијим намерама да освоји титулу ван терена марифетлуцима, а не игром на терену!

– Одлагање утакмица једном клубу због обавеза у Европи до сада НИКАДА НИЈЕ БИО СЛУЧАЈ? Сви клубови учесници плеј офа Евролиге и Еврокупа, играли су паралелно са завршницом Евролиге и Еврокупа, и утакмице у својим националним такмичењима, осим у АБА лиги (Реал Мадрид, Барселона, Монако и Олимпијакос, Гран Канариа и Турк Телеком);

Подсетићемо и да је каснији освајач Евролиге мадридски Реал, од пете утакмице четвртфинала, одиграо у размацима од два дана утакмице у Валенсији, на Канарским Острвима, Каунасу на Ф4, утакмице са Реал Бетисом, и још две утакмице четвртфинала плеј офа АЦБ лиге поново на Канарским Острвима?

– Како је могуће да у НБА лиги током финала два клуба који су удаљени хиљадама километара (Денвер и Мајами) , играју своје утакмице у размаку од само два дана и не жале се на умор, али су у АБА лиги размаци између утакмица по 7 дана?

КК Црвена звезда Меридианбет је дописом АБА лиги 27.05.2023.године захтевала што хитније одређивање термина одигравања финалних утакмица, и том приликом упозорила челнике АБА лиге на следеће:

„Уз Ваше ћутање, поновно повлачење и нечију идеју да финале стартује тек половином јуна (због наводне поновне заузетости хале) КК Црвена звезда би плеј оф АБА лиге играо готово два месеца, и окончао би га крајем јуна што је незапамћено у историји АБА лиге, иако смо у претходним сезонама имали случајеве да клубови играју доигравање међународног такмичења и завршницу АБА лиге? До ове сезоне.… Вашим оклевањем, ћутањем, односно повлачењем на захтев једног клуба – овогодишња лига је изгубила сваки такмичарски смисао!

Подсећамо Вас да је КК Црвена звезда као учесник ТОП 8 фазе, 2016. године такмичење окончао 16.априла поразом против ЦСКА. Паралелно са завршницом лигашког дела Евролиге у којом смо играли важне утакмице и обезбедили пласман у плеј оф, играли смо и завршницу лигашког дела АБА лиге у којој смо се борили за прво место, као и полуфинале АБА лиге против КК Цедевита (15.03 и 22.03), и касније финале АБА лиге против екипе Меге 28.04, 30.04 и 02.05)…

Изражавамо задовољство што су „маске коначно и за сва времена пале“ и што се види ко и шта ради. Због свега наведеног, КК Црвена звезда Меридианбет тражиће да се о овом проблему јавно изјасни селектор репрезентације Србије Светислав Пешић који је и прошле сезоне имао шта да каже на тему касног завршетка лиге , сви српски клубови учесници АБА 1 и АБА 2 лиге, као и КК Партизан који је такође СРПСКИ КЛУБ;

КК Црвена звезда Меридинбет још једном понавља – да неће играти финале АБА лиге док се не оконча финале првенства Србије, земље чији смо представник, а у случају да АБА лига не одступи од овог скандалозног „решења“ своје право ће потражити на суду. Одговорност је тренутно само и искључиво на челницима АБА лиге!

The post Маске су пале – Не може титула АБА лиге да се осваја ван терена! appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment