Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Резиме Звездине успешне сезоне

Фудбалери Црвене звезде су окончали још једну веома успешну сезону која је обележена освајањем нове дупле круне, али и учешћем у групној фази Лиге Европе.

Кренућемо од Суперлиге у којој је Црвена звезда поново била доминантна и са 97 бодова освојила 34. шампионску титулу. После 37 утакмица, уписали смо 30 победа и седам ремија, те је још једна титула освојена без пораза у сезони, а Звездин низ непоражености на Маракани, као и у читавој Суперлиги, прети да обиђе свет и сруши рекорде који су давно постављени. Најбољи напад са 96 постигнутих и челична одбрана са 19 примљених погодака, додатно су допринели успеху који су донели Милош Милојевић, али и Дејан Станковић који је почео сезону као тренер Црвене звезде. Била је то шеста у низу титула за наш клуб, чиме ова генерација наставља да помера границе, а треба истаћи да је трофеј математички обезбеђен још крајем априла, шест кола до завршетка Суперлиге.

Када говоримо о Купу Србије и ту Звезда има 15 утакмица у низу без пораза, што јасно значи, три освојена најмасовнија такмичења у низу. Рутински је Звезда са четири тријумфа стигла до финала, где је савладан Чукарички резултатом 2:1, када је Александар Пешић са два поготка преокренуо резултат и донео клубу трећу дуплу круну у низу.

Звезда је сезону стартовала у квалификацијама за Лигу шампиона и након елиминације Пјуника испала од Макаби Хаифе, што је значило да ћемо наступати у групној фази другог најпрестижнијег такмичења на Старом континенту. Ипак, такмичење у групној фази са Монаком, Трабзоном и Ференцварошом завршили смо као четвртопласирани, те је европска бајка ове сезоне завршена у децембру, али наредна година ће бити посебнија од претходних, јер смо обезбедили директан пласман у Лигу шампиона.

Рачунајући све кумулативно, Црвена звезда је у сезони за нама одиграла 52 утакмице и остварила 39 победа, уз осам ремија и пет пораза, те гол разлику 126:37. Александар Катаи је био незамењив и одиграо 50 утакмица, а уједно је понео и титулу најбољег стрелца са 19 голова (Канга и Пешић 16, Букари 15), док је најкреативнији Мирко Иванић са 15 асистенција (Канга 13, Катаи 12). Чак пет фудбалера је уписало дабл-дабл учинак – Катаи (19 голова и 12 асистенција), Канга (16 голова и 13 асистенција), Пешић (16 голова и 10 асистенција), Букари (15 голова и 10 асистенција), Иванић (11 голова и 15 асистенција). Двоцифрен по броју голова био је и Кангва који се 12 пута уписао у стрелце, уз шест асистенција. Најстарији фудбалер је и ове сезоне био капитен Милан Борјан (1987), а најмлађи Јован Мијатовић (2005). Укупно је 39 фудбалера ове сезоне наступило за Звезду, а годину су такође обележили и бројни играчки јубилеји.

The post Резиме Звездине успешне сезоне appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment