Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеОсталоСпортско Друштво

Николи Топићу „Звездин бор“, Мини Гачић „Звездина јела“

Трећи “Звездин понедељак” одржан је данас у „Ред кафеу“ на западној трибини стадиона “Рајко Митић”. На трећем дружењу са спортистима Црвене звезде присуствовали су џудисти, мачеваоци и мачевалке, чланови омладинских школа Црвене звезде.

Одлуком Управног одбора СД Црвена звезда покренута је акција “Звездин понедељак”. Идеја ове акције је да спортисти Црвене звезде проведу време у дружењу са звездашима, одговарају на њихова питања и разговорају о протеклом периоду и будућим плановима.

На данашњем дружењу са младим спортистима Црвене звезде, као и представницима медија разговарали су Милан Дозет, спортски директор КК Црвена звезда, кошаркаш Никола Топић, џудисткиња Мина Гачић, атлетичари Милана Тирнанинћ и Стефан Каљуш, председница МК Црвена звезда Светлана Петронијевић и млади мачеваоци Вана Николић и Растко Ћосић.

Кошаркаш јуниорске екипе Црвене звезде Никола Топић пренео је утиске након учешћа нашег тима на завршним турниру Евролиге у Каунасу, док је спортски директор КК Црвена звезда Милан Дозет говорио о очекивањима нашег клуба пред завршнице Првенства Србије и АБА лиге.

Џудисткиња Мина Гачић је причала о свом успеху и првој европској медаљи. Она је освојила бронзано одличје на Европском купу за кадете у Азербејџану.

Овог викенда у Сремској Митровици одржано је Екипно првенство Србије у атлетици у обе конкуренције. Женска сениорска екипа освојила је 1. место и титулу шампиона Србије, док је мушка екипа освојила 2. место, а о Звездиним успесима причали су Милана Тирнанић и Стефан Каљуш.

Председница Мачевалачког клуба Светлана Петронијевић је представила освајаче медаља на Пионирском првенству Србије које је одржано у суботу 3. јуна у сали Спортског друштва Црвена звезда, а на којем су такмичари Црвене звезде освојили шест медаља, од којих две златне. Своје утиске изнели су и Вана Николић, која је освојила златну медаљу и Растко Ћосић, који је освојио сребрно одличје.

СД Црвена звезда је прогласило најбоље младе спортисте месеца нашег спортског друштва у мају.

Најбољи млади спортиста у мају је кошаркаш Никола Топић који је наступао за јуниорску екипу Црвене звезде на завршном турниру Евролиге у Каунасу. Никола је својим сјајним партијама заслужио признање и уврштен је у идеалну петроку завршног турнира Евролиге за јуниоре. Признање „Звездин бор“ му је уручио Душан Милосављевић, потпредседник Управног одбора СД Црвена звезда.

Најбоља млада спортисткиња месеца је џудисткиња Мина Гачић. Мина је почетком маја учествовала на Европском купу за кадете у Азербејџану где је освојила своју прву медаљу на европској сцени. Мина је успела да освоји бронзану медаљу у категорији до 52 килограма. Признање „Звездина јела“ Мина Гачић је примила од Зорана Аврамовића, генералног секретара СД Црвена звезда.

Звездини млади спортисти су потом симболично исекли торту и почастили све присутне. Уследило је дружење и фотографисање са спортистима Црвене звезде.

The post Николи Топићу „Звездин бор“, Мини Гачић „Звездина јела“ appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment