Moja Crvena Zvezda
ВажноВатерполоНајновије

Црвено-беле јуниорке шампионке Србије

Јуниорска селекција Црвене звезде освојила је титулу шампиона Србије, пошто је у петак и суботу била боља од Палилуле 16:7 и Спартака 17:12.

Црвено-беле су у петак у Београду против Палилуле повеле 3:0 у првом периоду, те су ту разлику одржавале током првог полувремена. У наставку су постепено увећавале предност и на крају су дошле до убедљиве победе. Јована Радоњић је бриљирала са осам голова, док је Милица Зелић постигла три.

Дан касније Звезда је играла у Суботици против Спартака, против којег је такође повела 3:0 у трећем минуту и та разлика је била актуелна током већег дела првог полувремена, после којег су Београђанке имале предност од 8:4. У трећем периоду Звезда се одвојила најпре на пет голова разлике, а потом је у завршници те четвртине додатно увећала разлику на 14:6. Суботичанке су боље заиграле у последњих осам минута, пришле су на само три гола минуса, али је Звезда одговорила са два поготка и рутински привела меч крају.

Јована Радоњић је и у овом сусрету била најефикаснија, постигла је шест голова, а пратила је Нађа Миленковић са голом мање.

Првенство Србије за јуниорке (2005. и млађе)
Црвена звезда – Палилула 16:7 (3:0, 4:3, 5:2, 4:2)

Црвена звезда: Анастасијевић, Трбанос 1, Дамјановић, Маринковић 1, Радуловић, Лазовић 1, Петковић, Радоњић 8, Илић, Кликовац, Н. Миленковић 2, Зелић 3, Негић, Тешановић. Тренер: Ивковић.

Палилула: Кулић, Андрејић 2, Урошевић, Павић, Димитријевић, Мугоша, Бранковић, Н. Ратковић 5, З. Ратковић, Петровић, Комленац, Кртески, Јовановић, Анђелковић, Веланац. Тренер: Јованић.

Спартак – Црвена звезда 12:17 (1:4, 3:4, 2:6, 6:3)

Спартак: Т. Месарош, В. Козла 1, Л. Козла 2, Ковачевић 2, Токић 6, М. Месарош 1, Балаћ, Фабриш. Тренер: Андрић.

Црвена звезда: М. Миленковић, Трбанос, Дамјановић, Маринковић, Радуловић, Лазовић 1, Јеленић, Радоњић 6, Јанковић 3, Кликовац, Н. Миленковић 5, Зелић 2, Поповић, Негић и Илић. Тренер: Ивковић.

The post Црвено-беле јуниорке шампионке Србије appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment