Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

У следећој сезони – напад на Реал

Фудбалери Црвене звезде су у сезони за нама оборили бројне рекорде, а следећа мета црвено-белима јесте низ Реал Мадрида без пораза на домаћем терену, који износи 121 меч, док Звезди осам утакмица недостаје да дође до те цифре, односно девет га престигне.

Изједначили су се фудбалери Црвене звезде у овој такмичарској години са легендарном генерацијом коју је предводио Гојко Зец у сезони 1976/77, а која је једина у историји нашег клуба освојила титулу шампиона државе шест кола пред крај. Освојили су другу титулу шампиона државе без пораза, чиме су поновили успех тима Дејана Станковића из 2020/21, такође, први пут смо освојили шест шампионата у низу и везали три дупле круне, што никоме није пошло за руком на овим просторима.

Низ Реал Мадрида је био недостижан за све европске екипе, а великан је на домаћем терену у националном шампионату био непоражен нешто више од осам година (1957-1965), а у том периоду одиграли су 121 меч. Црвена звезда је била најближа обарању рекорда, с обзиром да смо у периоду од 1998. до 2004. године везали 96 утакмица на којима нисмо капитулирали. Историјска прилика је пред нашим играчима, који у последњих шест година обарају рекорде и подижу стандарде, те ће следеће сезоне имати прилику да престигну највећи клуб на свету по овом параметру. Последњи пораз нашег клуба, десио се сада већ давног 18. априла 2017. године, док је нестварни низ започет 12 дана касније против Војводине, када смо славили са 2:0 погоцима Гелора Канге и Срђана Плавшића.

У периоду од 2017. године до данас одиграли смо чак 113 мечева, на којима смо углавном уписивали победе уз по неки реми, док смо се највише пута састајали са вечитим ривалом, Чукаричким и Радничким из Ниша – по девет утакмица. Најгоре су пролазиле Мераклије када су долазиле на Маракану у последњих шест година, с обзиром да имају све поразе, а гол разлика је убедљиво на нашој страни и износи 26:1. Ништа боље није пролазила ни екипа са Бановог брда, која има исти скор као Нишлије, уз нешто бољу гол разлику – 24:2. На чак девет вечитих дербија имамо пет победа и четири ремија, дали смо девет, а примили свега три поготка, што потврђује апсолутну доминацију Звезде у домаћим оквирима.

Црвена звезда ће са новим тренером – Бараком Бахаром кренути у нове походе следеће такмичарске сезоне. Наши момци ће дати све од себе да направе нови искорак у Европи, овога пута у Лиги шампиона, уз наставак доминације у националном првенству и Купу.

The post У следећој сезони – напад на Реал appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment