Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Гол Катаија у Топ 10 Лиге Европе

Лига Европе је на крају такмичарске 2022/2023. године објавила листу Топ 10 најлепших погодака на којој се нашао Звездин Магико – Александар Катаи и његов гол који је постигао Трабзонспору на Маракани у оквиру петог кола групне фазе.

Звездин мађионичар у копачкама је сезону 2022/23 завршио као најбољи стрелац црвено-белих у свим такмичењима, те му се смеши награда „Бора Костић“ која се додељује традиционално најефикаснијем играчу Звезде. Међутим, поред бројних признања које је већ задужио, име Александра Катаија се нашло међу најбољим играчима европских тимовима који су наступали у Лиги Европе.

Наиме, десетка нашег клуба се нашла на листи играча који су постигли десет најбољих голова у оквиру Лиге Европе у комплетној такмичарској сезони. Погодак једног од најбољих стрелаца Црвене звезде у клупској историји се може назвати мајсторијом. На асистенцију Османа Букарија у 37. минуту сусрета Катаи је послао неодбрањив ударац у саме ракље, те је „скинувши паучину“ гола представника Турске довео нашу екипу до предности. Ударац са ивице шеснаестерца је био снажан и изразито прецизан, а лопта је имала сјајну путању пропраћену унутрашњим фелшом. Тиме је миљеник свих звездаша поново скренуо пажњу на себе захваљујући фудбалском умећу које краси једног од најбољих фудбалера Црвене звезде у 21. веку. Гласање за најлепши погодак је и даље у току, а ви можете гласати за гол Александра Катаија путем ЛИНКА.

ТОП 10 ГОЛОВА ЛИГЕ ЕВРОПЕ У СЕЗОНИ 22/23:

1. Педро Гонсавлеш (Порто)

2. Анхел Ди Марија (Јувентус)

3. Омри Алтман (АЕК)

4. Флоријан Вирц (Бајер Леверкузен)

5. Аитор Руибал (Реал Бетис)

6. Лукас Окампос (Севиља)

7. Лоренц Асињон (Рен)

8. Александар Катаи (Црвена звезда)

9. Сусо (Севиља)

10. Антонио Бакасетас (Трабзонспор)

The post Гол Катаија у Топ 10 Лиге Европе appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment