Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеОдбојка

Јуниорке Црвене звезде вицешампионке Србије

Јуниорски тим Одбојкашког клуба Црвена звезда сезону 2022/23 завршио је са вицешампионским звањем. Екипа под стручним вођством првог тренера Алме Бешлагић-Добричанин и помоћног тренера Срђана Радовановића као најмлађи у оквиру јуниорске конкуренције успела је да оствари врхунски резултат и оствари пласман у самом врху домаће такмичарске сцене.

На Првенство Србије за јуниорке, Звездине трофејне одбојкашице у саставу : Теа Стојановић ( дизач), Вида Матовић (дизач), Симона Матеска ( примач сервиса), Сташа Стаменковић ( примач сервиса), Елена Пушица (примач сервиса), Лана Мијачић (средњи блокер), Мила Зорић ( средњи блокер), Марина Јапунџа (средњи блокер), Тамара Ступар ( либеро), Вишња Жигић ( либеро), Ана Дубљевић (средњи блокер), Дјурдја Торбица ( примач сервиса), Ања Сантрач ( коректор), Ана Савић (коректор) као првопласиране, са златним медаљама око врата са шампионата Београда.

Изузетно смо поносни на успех ове генерације која је најмлађа у Првенству. Треба истаћи и да је то шампионска екипа из претходне сезоне у кадетској конкуренцији и да њихов успех ове године није изненађење, већ напротив, континуитет одличног рада и посвећености – била је искрена Алма Бешлагић – Добричанин, први тренер вицешампионки Србије.

Одбојкашице Црвене звезде у Првенству Србије чекало је 12 најбољих екипа из наше земље које су имале исти циљ, освајање трофеја.

Играле смо како смо и планирали, корак по корак, две утакмице у групи а затим полуфинале и финале. Савладале смо одличне екипе Ужица и Воллеy-а из Бора максималним резултатом 3:0. У полуфиналу смо биле боље од домаћина, Железничара из Лајковца, такође 3:0. Треба имати у виду да је то одлична екипа која игра Суперлигу Србије што довољно говори -рекла је Алма Бешлагић – Добричанин. –Ову прилику бих искористила и да се захвалим домаћинима и спортским пријатељима из Одбојкашког клуба Железничар из Лајковца на одличној организацији и изузетном гостопримству током завршног турнира Првенства Србије.

У великом финалу, младе одбојкашице Црвене звезде чекала је одлична екипа Омладинца из Нових Бановаца.

Одличан противник, екипа која такође игра Суперлигу. Повеле смо са 1:0 али су онда дошле на наплату ситуације са повредама које су нас пратиле у претходном периоду. Ову сезону и финале смо завршиле резултатом 3:1, вицешампионски али са јасним и реалним плановима за наредну годину.

Да је Звездина екипа спремна да испуни све планове јасно говори континуитет резултата као и чињеница да је препознат квалитет играчица које су позване у кадетску репрезентацију.

Симона Матеска и Лана Мијачић браниће боје националног тима а поносне смо и на чињеницу да су наше играчице већ и у саставу првог тима Црвене звезде. Наш циље је јасан, идемо даље– истакла је Алма Бешлагић – Добричанин, први тренер вицешампионки Србије.

The post Јуниорке Црвене звезде вицешампионке Србије appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment