Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Иза југа Маракане – Пиргићев дабл-дабл

Најефикаснији јуниор Црвене звезде у сезони иза нас јесте корпулентни нападач Стефан Пиргић, који је остварио дабл-дабл учинак постигавши 16 голова и забележивши 10 асистенција.

Водио је млади Пиргић саиграче током комплетне такмичарске године, те се константно издвајао као најбољи стрелац екипе. Голове је постизао на спектакуларан начин, али је знао у многим ситуацијама да проследи пас до саиграча и оствари асистенцију. На 29 утакмица Пиргић је постигао чак 16 погодака, али му је нажалост припала титула вицешампиона на листи стрелаца Омладинске лиге Србије. На последњој утакмици наше омладинске селекције у сезони која је сад већ иза нас, Пиргић је забележио проигравање за гол у последњем минуту утакмице, те на тај начин стигао до популарног дабл-дабл учинка.

Најбољи начин је да се на крају сезоне у последњем мечу опростите победом. Стефан Јовић је постигао прелеп погодак на једну од мојих најдражих асистенција у каријери. Лепо је када погледаш иза себе и видиш учинак кроз статистику, тек тада схватиш колико си можда допринео екипи погоцима и асистенцијама. Сматрам да сам се на прави начин одужио саиграчима и стручном штабу на поверењу. Исто тако се надам да је дабл-дабл учинак тек лично мој први већи индивидуални успех и да ће их бити још у даљој каријери. С обзиром да сам нападач више волим када затресем мрежу, али никада нисам био себичан и драго ми је када наместим гол другарима. Када бих издвојио најдражи погодак ове сезоне, дефинитивно би то био гол против Бродарца када сам на атрактиван начин, популарним „маказицама“ захватио лопту, а асистенција дефинитивно ова последња у сезони за победу против Графичара – закључио је Стефан Пиргић.

The post Иза југа Маракане – Пиргићев дабл-дабл appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment