Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Марин: Драган Мрђа појачање у скаутинг тиму

Црвена звезда је у претходном прелазном року одрадила одличан посао ангажовањем фудбалера са врхунским квалитетом. У циљу наставка сјајног рада на пољу скаутинг службе ново појачање за наш клуб је некадашњи нападач београдских црвено-белих Драган Мрђа. Технички директор Црвене звезде – Марко Марин са поносом истиче задовољство поводом будуће сарадње са бившим голгетером.

Драган Мрђа је велико фудбалско име не само у Србији већ и у свету, нарочито у Јапану где је наступао током каријере и оставио велики траг. Дете је Црвене звезде, што самим тим значи да одлично познаје клуб. Уз то је био и нападач којег су навијачи просто обожавали, нарочито у сезони када је вратио титулу на Маракану и био најбољи стрелац домаћег првенства. Слушао сам приче о класи играча рођених 1984. године који су играли не само за Црвену звезду, већ и за репрезентацију и велике тимове у Европи. Такође, био је део Светског првенства које је одржано 2010. године у Јужноафричкој Републици, што доноси огромно искуство. Дуго је наступао у Белгији, па потом у Русији и Швајцарској, те има значајна познанства и контакте, а то је веома битно за све оне који се баве скаутингом. Драган Мрђа је велики звездаш и човек је клуба, а Звезда жели да у свом систему има снажна фудбалска имена и играчке асове. Иницијатива коју је показао да ради у Црвеној звезди нас је одушевила и радо смо прихватили његов долазак у скаутинг службу ФК Црвена звезда – рекао је Марин.

Подсећања ради, Драган Мрђа је рођен у Вршцу 23. јануара 1984. године. Прошао је Омладинску школу Црвене звезде и стигао до првог тима, а дебитовао је 2002. године против Каирата. Као веома млад фудбалер учествовао је у великим победама против Вероне у Италији и Оденсеа на Маракани. У наш клуб се вратио 2013. године и као најбољи стрелац Суперлиге са 19 голова, уз четири асистенције, је освојио домаћи шампионат у дресу вољеног тима. Наступао је још у Белгији, Швајцарској, Русији, Јапану и Словенији. Такође, носио је дрес националног тима Србије на 14 мечева и остварио статистику од два дата гола.

The post Марин: Драган Мрђа појачање у скаутинг тиму appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment