Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеСпортско Друштво

Одликован амбасадор Иван Тодоров

На празник Рођења Пресвете Богородице, 21. септембра 2023. године, у Саборној цркви у Сентандреји Његово Преосвештенство Епископ будимски г. Лукијан одликовао је Његову екселенцију досадашњег амбасадора Републике Србије у Мађарској, председника Џудо савеза Србије и почасног председника Џудо клуба Црвена звезда, Ивана Тодорова Орденом Епархије будимске првог реда за посебне заслуге за Епархију будимску као и за посебан допринос изграђивању односа између Мађарске, Србије и Српске православне цркве на општу корист наших народа.

Приликом доделе највишег црквеног одликовања Епархије будимске, Владика Лукијан је посебно нагласио умеће и допринос амбасадора Тодорова на путу изградње мира и пријатељства између српског и мађарског народа односно између наше матичне земље Републике Србије и Мађарске.

Његова Екселенција амбасадор Тодоров је заблагодарио Преосвећеном Епископу, свештенству и монаштву Епархије будимске са којима је током петогодишњег мандата у Будимпешти неговао изузетне службене али и пријатељске односе. Амбасадор је захвалио свима који су присуствовали додели Ордена, и нагласио да ће заувек остати везан за Епархију будимску и Мађарску уопште за чије челично пријатељство са Србијом је и он заслужан.

Додели одликовања присуствовала је Њена екселенција Биљана Гутић-Бјелица, амбасадор Босне и Херцеговине у Мађарској, особље Амбасаде Републике Србије и представници Самоуправе Срба у Мађарској.

После свечаности у Саборној цркви, уследио је пријем у Библиотеци Епархије будимске.

Амбасадор Тодоров крајем месеца одлази на нову дипломатску мисију у Босну и Херцеговину те му Епархија будимска искрено захваљује за сва добра која је учинио за Српску православну цркву и жели много среће и успеха на месту амбасадора Републике Србије у БиХ.

The post Одликован амбасадор Иван Тодоров appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment