Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiАнализеВажноМоја Црвена звездаНајновијеОбавештењаФудбал

Нишлије тестирају Звезду пред Јанг Бојс!!!

Након што је одложено цело девето коло због трагедије која је задесила наш народ, овог викенда наставља се шампионат Србије у фудбалу, а фудбалери нашег клуба угостиће екипу Радничког из Ниша у оквиру десетог кола Моцарт Суперлиге.
Што ће бити својеврсна генерална проба пред дуел са екипом Јанг Бојса у Лиги Шампиона који је на програму наредне среде. 

Дуел са Нишлијама биће први након дуела са актуелним шампионом Европе, екипом Манчестер Ситија, биће занимљиво видети како ће екипа одреаговати након непланиране паузе, пошто је познато да екипа диже форму и долази до аутоматизама у игри кроз такмичарске мечеве.

Након сезоне за заборав где су готово до последњег кола стрепели за прволигашки статус, одговорни у Радничком из Ниша, решили су да у новој сезони крену од нуле, са новим тренером и готово новим тимом. Након норвешке одисеје где је био главни тренер трећелигаша Флекероја, а затим и асистент у Молдеу, некадашњи првотимац црвено-белих, Никола Трајковић преузео је Раднички.
У циљу остварења што бољих резултата у сезони пред нама ангажовани су искусни Никола Влајковић (Раднички 1923), Лазар Јовановић (Макаби Бнеи Рајна) и Ђуро Зец (Ханои). Из нашег развојног тима Графичара стигао је квартет, Огњен Ајдар, Милорад Стајић, Давид Петровић и Павле Ивеља. Из Колубаре су пристигли Василије Бакић, Вања Илић и Матија Петровић.
Затим доскорашњи првотимац бањалучког Борца, Александар Војновић.
Ласана Ендијае стигао је из московског ЦСКА, Лиам Ајед из малтешке Санта Луције, Френсис Енди Куми из Котоку Ројалса (Гана), те некадашња велика нада острвског фудбала где је наступао за млађе категорије Селтика и лондонског Челзија, Ислам Феруз. Док су клуб напустили Петар Мићин (Зорја Луганск, Украјина), Стефан Марјановић (Колубара), Стефан Димић (Телави, Грузија), Мака Гаку (Борго, Француска), Виктор Живојиновић (ИМТ), Борис Варга (Нови Сад), Немања Јовичић (Металац), Саша Јовановић и Никола Андрић (Нови Пазар).

Међутим почетак сезоне је уместо бајке, заличио на најгори могући кошмар, а Нишлије су након четири кола заузимале последњу позицију са нула бодова.
Чукарички (2:0), ТСЦ (3:0), Партизан (2:1) и Војводина (3:2) редом су узимали меру Нишлијама које нису личиле на екипу која је имала амбиције да се умеша у борбу за плеј-оф, већ су изгледали као грогирани боксер који једва чека да се огласи звоно за крај. Утакмица против имењака из Крагујевца наговестила је да су Нишлије нашле пут ка изласку из кризе пошто су били далеко бољи, славивши са 4:1.
Ни минималан пораз од Јавора није утицао на подигнуто самопоуздање изабраника Николе Трајковића пошто су у наредна два кола уписали четири бода, славивши са 1:0 против ИМТ-а, док су са Радником из Сурдулице поделили бодове у утакмици без голова.

Након осам одиграних кола Раднички заузима тринаесту позицију са седам освојених бодова, четири мање од Војводине која је прва изнад црте за плеј-оф.
Гол разлика је 8:12.
Екипу предводи Сава Петров са три гола и једном асистенцијом.
Прате га Вања Илић са два, те Александар Месаровић, Саша Марјановић и Александар Пејовић са једним постигнутим голом.

За очекивати је да тренер Радничког из Ниша, Никола Трајковић, црвено-белима супростави следећих једанаест фудбалера:

Росић – Јамкам, Војновић, Петровић, Фреи – Стајић, Пејовић – Зец, Илић, Петров – Шкрбић.

Фудбалери Црвене звезде и Радничког до сада су одиграли 122 утакмице.
Црвено-бели су славили 83 пута, 22 утакмице су завршене нерешеним резултатом, док је Раднички славио у 17 наврата, уз укупну гол разлику од 251:87 у корист Црвене звезде.
Први меч Црвена звезда и Раднички из Ниша одиграли су 18. новембра сада већ давне 1951. године када је Црвена звезда савладала “Мераклије“ резултатом 2:0. Последњи дуел у домаћем првенству одигран је 23. октобра 2022. године у Нишу, а славили су црвено-бели резултатом 2:1, головима Александра Пешића.

Са друге стране и поред пораза на ,,Итихаду”, није било оне горчине као након пораза од Тотенхема или ПСЖ-а, иако смо гол Марка Марина на асистенцију леног Лоренца Ебисилија славили као победу.
Звезда се из Енглеске вратила поражена, али не и понижена.
Зрела и одговорна игра изабраника тренера Барака Бахара требала је да добије потврду у 171. вечитом дербију који је био планиран да се одигра у среду, међутим након новог страдања нашег народа на Косову и Метохији, проглашен је дан жалости, а цело коло је померено за шести децембар.
А црвено-бели су имали неочекивану паузу и прилику да се кроз утакмице додатно уиграју и подигну форму за може се рећи ,,меч године” који наш клуб очекује наредне среде када ће угостити швајцарског представника, екипу Јанг Бојса у оквиру другог кола Лиге Шампиона.
Након неочекиваних и надасве изненађујућих пораза на гостовањима Вождовцу и Чукаричком, наш тим готово да нема права на грешку, па је победа против Нишлија, а и противника који ће доћи након њих једини логичан избор, док мотива не би смело да фали, иако се у претходним постевропским мечевима и нисмо прославили.

Пред дуел са екипом Радничког из Ниша, тренер фудбалера Црвене звезде, Барак Бахар, изнео је своја очекивања:

  • Пратили смо утакмице Радничког, видели смо добре ствари у њиховој игри и да стварају шансе. Тактички су врло добра екипа. Сигурно неће бити лако на терену. Што се тиче играча који ће истрчати на терен, то увек зависи од противника и тренутне форме. Има још времена да се припремимо, пре него што се одлучим за стартних 11 – истакао је Барак Бахар.

Потврдио је израелски стручњак да је екипа фокусирана искључиво на наредни дуел.

  • Имамо времена до утакмице против Јанг Бојса, сада је битан меч против Радничког из Ниша и максимално смо фокусирани на тај дуел. Поражени смо у претходне две утакмице националног првенства и свесни смо да је то превише. Размишљамо само о сутрашњем мечу.

Говорио је Барак Бахар и о Александру Катаију.

  • Катаи је и даље повређен. Није тренирао са екипом и има проблем са леђима. Он је веома важан играч за екипу, чекамо да се врати, али у овом тренутку није спреман.

Шеф стручног штаба наше екипе је истакао да ће се на утакмици против Радничког видети да ли је пауза пријала црвено-белима.

  • Зависи од тога како екипа буде отворила утакмицу, све ће се видети на терену. Некада је добро да играчи стартују свежи и одморни, као и да имају неколико дана паузе. Међутим, са друге стране, некада то и није толико добро.

Стратег нашег клуба поручује да је притисак саставни део тренерског посла.

  • Волим притисак, он је неопходан у овом послу. Уколико га не бих осећао, можда би то значило да треба да променим професију. Што се тиче стања на табели, још увек је рано говорити о томе, с обзиром да је у току први део првенства. Очекује нас још много утакмица, рано је да гледамо на ком се месту на табели налази Црвена звезда.

Уверен је Барак Бахар да ће меч против Радничког много значити црвено-белима пред дуел у Лиги шампиона.

  • Важно је да играмо против добрих тимова, као што је то био случај против Манчестер Ситија, са високим темпом. Ситуација је таква да морамо да се фокусирамо на следећу утакмицу. Верујем да ће меч против Радничког уз испуњене трибине бити велики „ветар у леђа“ пред Јанг Бојс – закључио је Барак Бахар.

Главни судија меча између Црвене звезде и Радничког из Ниша биће Павле Илић.
Помагаће му Марко Живковић и Александар Говедаровић.
Четврти судија биће Никола Ђорђевић.
У ВАР соби ће седети Момчило Марковић и Светозар Живин.

Директан пренос утакмице између Црвене звезде и екипе Радничког из Ниша, можете да пратите на телевизији Аренаспорт Премиум 1, са почетком од 18 часова и 5 минута.

Повезане вести

Leave a Comment