Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновије

Отворено писмо председника КК Црвена звезда Меридиабет

КК Црвена звезда Меридианбет отворио је нову сезону победом у Лакташима и то је једино што ме у суботу занимало и чиме сам се бавио.

Напад потпредседнице ДС Драгане Ракић на КК Црвена звезда и мене лично као председника клуба, који ми ни након два њена иступа (у за њу одабраним медијима) никако није јасан, затекао ме је у управо у Републици Српској на првој утакмицу у новој сезони.

Четири дана пред прву утакмицу у Евролиги коју организујемо у Београду, најмање времена имам да одговорам на бесмислице, и овом приликом желим да обавестим јавност да ћу објашњења за оптужбе извесне Драгане Ракић свакако потражити на суду именом и презименом. Не сакривајући се иза КК Црвена звезда (који сам да подсетим дотичну преузео пре 13 година у врло тешком стању, случајно или не након „бриге“ коју су о том клубу водили и поједини чланови странке коју данас она представља). Успешно или не, остављам јавности да процени и сети се скоро 16 милиона евра дуга.

Иступање Драгане Ракић видим као врло јасан напад на клуб и мене лично као председника КК Црвена звезда (самим тим и да га лоше водим) путем „аргумената“ које је навела у покушају да се брже боље „опере“ након оштрог одговора клуба који ЈЕСТЕ био тема њеног ничим изазваног оглашавања.

Због величине клуба, милиона навијача, хиљада оних који су купили сезонске карте, оних који прате наш клуб и тиме показују ПОВЕРЕЊЕ у оно што смо урадили и радимо, спонзора који су били уз нас када је било тешко – немам намеру да јој прећутим на ове бесмислице и одговорићу чињеницама:

Госпођо Ракић, Црвена звезда је данас Евролигаш, стабилан клуб са 22 трофеја (од тренутка када сам тај клуб преузео када нико није хтео и смео) и са ТРАНСПАРЕНТНИМ ПОСЛОВАЊЕМ.

Небојша Човић није Црвена звезда и то сам у више наврата јавно у својим иступима и наводио. Али, јесам председник тог клуба. И тај посао са поносом радим већ 13 година. Да заиста тако помно прати и „навија“ за Црвену звезду, Драгана Ракић би знала, да је клуб ЈАВНО у више наврата износио на званичном сајту клуба своје финансије и пословање клуба – до најситнијих детаља! Па и допринос државе и удео Републике Србије у буџету клуба. На чему смо врло захвални. Знала би и да је буџетска инспекција била у клубу током прошле године – и није нашла НИ ЈЕДНУ ЗАМЕРКУ нити неправилност у раду КК Црвена звезда. И то је јавно и објавила! За неке друге није, и то госпођи Ракић – не смета?

Овако, остаје ми само да констатујем да не желим да улазим (нити ћу дозволити да у њу уведе ни КК Црвена звезда ни мене као председника клуба) у јефтину каљугу, коју би да направи Драгана Ракић и оживи своју одумирућу политичку каријеру. Све остало објасниће на једином меродавном месту, суду, и то врло брзо.

Председник КК Црвена звезда Меридианбет
др Небојша Човић

The post Отворено писмо председника КК Црвена звезда Меридиабет appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment