Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Омладинци наоштрени за Јанг Бојс

Омладинска селекција Црвене звезде у среду, 4. октобра од 16 часова дочекује Јанг Бојс у оквиру другог кола групе Г Лиге шампиона за младе на стадиону „ФК Вождовац“. Биће то права увертира за оно што нас очекује од 21 час на Маракани, када ће сениорски тимови одмерити снаге.

Најискуснији у редовима Ненада Милијаша дефинитивно је капитен – Стефан Маринковић. Чувар мреже са искуством у сениорском фудбалу, ове сезоне преноси стечено знање на целу екипу, а пред најбитнији меч у сезони верује у победу, која би вратила Звездине омладинце на прави пут. Такође, подсећа се на своју прву Лигу шампиона за младе, када је пре две сезоне био у тиму Марка Неђића.

Велика је част бити капитен Звезде на овако великим утакмицама. Значи ми поверење Ненада Милијаша и трудим се да га оправдам из меча у меч. Када играте Лигу шампиона, дефинитивно да се све лоше утакмице у сезони бришу великом победом, а сви је прижељкујемо у среду. Добро су ми у сећању утакмице против Сент Патрика и Емполија, али ово је нешто друго, прва групна фаза за мене. Као екипа имамо велику жељу да направимо велике ствари заједно. Можда није све кренуло по плану на старту ове сезоне, али сам убеђен да победом против Јанг Бојса на домаћем терену имамо прилику да се вратимо на прави пут, а за то ће нам бити неопходна и подршка. Овим путем би као капитен екипе позвао публику да дође у што већем броју и подржи нас, а ми ћемо им вратити залагањем на терену – истакао је Маринковић.

Један од најмлађих, али и најстандарднијих омладинаца Црвене звезде – Вељко Милосављевић, није ништа мање оптимистичан од Маринковића, а подсетио је и на највећи успех наших јуниора остварен у сезони 2019/20, те верује да нешто слично може да се понови и ове такмичарске године.

Против Манчестера смо видели како је играти са најјачим екипама у нашем узрасту, а сада нас у другом колу очекује сасвим другачија утакмица против Јанг Бојса на Вождовцу. У Лиги шампиона нема слабих противника, али дефинитивно је олакшавајућа околност домаћи терен, јер када се вратимо уназад и прођемо кроз све сезоне у којима смо учествовали у елитном такмичењу за младе, само прошле сезоне против шампиона Европе – АЗ Алкмара су биле обе егал утакмице, као и последњој групној фази, када је генерација рођена 2002. године била изванредна и остварила највећи успех, иако је само на једном гостовању убедљиво поражена и то управо у Енглеској. Анализирали смо Јанг Бојс, очекује нас ни мало лака утакмица, али дефинитивно да овај меч може да нам подигне самопоуздање и буде пресудан за пласман даље. Максимално смо концентрисани и једва чекамо да меч почне – закључио је Милосављевић.

The post Омладинци наоштрени за Јанг Бојс appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment