Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Звездаши на каљењу – Кнежевић и Митуљикићи креирају, Ђермановић погађа

Велики број младих талентованих фудбалера Црвене звезде, који се у актуелној такмичарској сезони кали у другим клубовима, је забележило наступе у пређашњем колу. Са конкретним учинком у виду поготка се издвојио централни бек – Александар Ђермановић, док су га преостали играчи испратили квалитетним партијама.

Никола Кнежевић је након одличне утакмице у првом тиму Црвене звезде у 1/16 финала Купа Србије, где је партију украсио дебитантским голом, предводио ОФК Београд до нове првенствене победе. Креативни везиста је дириговао игром, делио лопте у последњу трећину терена и претио ударцима са дистанце. Да је играч са визијом јасно се могло уочити на терену у комбинацији са браћом Митуљикић. Звездини близанци се такође налазе у завидној форми и заиста су представљали велику опасност по гол екипе Младост ГАТ. Никола и Јован су напустили терен у финишу сусрета када је питање победника већ било решено. Важну улогу у тријумфу имао је стамени штопер Александар Ђерамоновић, који се уписао у листу стрелаца. После кратке комбинације из корнера показао је доминацију у скок игри и са линије петерца главом закуцао лопту у мрежу. Услед повреде Огњен Мимовић је принудно напустио игру у 20. минуту.

У храброј борби Графичара боље “љубичастих” су бранили Јован Шљивић и Андрија Максимовић. Нема дилеме да Шљивић користи сваки минут како представио изражен фудбалски квалитет, док је још једном био један од најбољих актера на терену. Делио је завршне пасове, изводио прекиде уз Максимовића и претио ударцима како ван, тако и унутар казненог простора. Раме уз раме му је парирао најмлађи актер утакмице рођен 2007. године. Максимовић је поново правио велику разлику на терену успешно се носећи кроз дуеле са много искуснијим играчима. “Сакривао” је лопту од противника, дугим додавањима мењао стране терене, док се највише истакао у ситуацији када је несебично препустио саиграчу да постигне водећи гол за Графосе на старту утакмице.

Цеље је стигло до нове победе на крилима Јегора Пруцева и то суверено, јер је тим младог Руса славио са 4:0. Популарни “Пруц”, како га зову саиграчи из Звезде, је провео на терену 82 минута наступајући на позицији левог крила. До изражаја је дошао дриблиг и игра у последној трећини терена, где је Пруцев највише дејствовао током сусрета. Након повратка из младе репрезентације Србије, Стефан Лековић је одиграо цео меч за Виљареал Б. Премда су представници “Жуте подморнице” доживели пораз, наш млади дефанзивац је био на висини задатка у бројним нападима ривала. Такође, у викенду иза нас пратили смо наступ Андреја Ђурића, који је у дербију против Слована демонстирао чвртину и сугурност у последној линији Спартака из Трнаве.

Обевезе за национални тим су биле готове и за Уроша Лазића, па је момак рођен 2003. године одиграо свих 90 минута за Нови Пазар. Домаћи тим је славио против Чукаричког у неизвесном мечу, док је Лазић на позицији десног бека зауставио прегршт напада екипе са Бановог брда. Био је то његов девет наступ ове сезоне уз укупно прикупљена 704 минута на терену. Милош Гордић је и у овом колу Суперлиге Србије чувао гол ИМТ-а, али је нажалост претрпео пораз на гостујућем терену од Железничара.

Позајмице:

Милош Гордић (ИМТ) – 90 минута у поразу од Железничара (3:1)
Огњен Мимовић (ОФК Београд) – 20 минута у победи над Младост ГАТ (2:0)
Андреј Ђурић (Спартак Трнава) – 90 минута у поразу од Слована из Братиславе (1:2)
Стефан Лековић (Виљареал Б) – 90 минута у поразу од Мирандеса (0:3)
Александар Ђермановић (ОФК Београд) – 90 минута у победи над Младост ГАТ (2:0)
Урош Лазић (Нови Пазар) – 90 минута у победи над Чукаричким (1:0)
Јован Шљивић (Графичар) – 85 минута у поразу од ОФК Вршца (1:2)
Андрија Максимовић (Графичар) – 90 минута у поразу од ОФК Вршца (1:2)
Никола Кнежевић (ОФК Београд) – 80 минута у победи над Младост ГАТ (2:0)
Никола Митуљикић (ОФК Београд) – 86 минута у победи над Младост ГАТ (2:0)
Јован Митуљикић (ОФК Београд) – 80 минута у победи над Младост ГАТ (2:0)
Јегор Пруцев (Цеље) – 82 минута у победи над Рогашким (0:4)

The post Звездаши на каљењу – Кнежевић и Митуљикићи креирају, Ђермановић погађа appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment