Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеРукомет

Пораз рукометашица у Шапцу

Рукометашице Црвене звезде поражене су у Шапцу од Медицинара у оквиру премијерног меча 8.кола Суперлиге за жене, 28:27 (13:13).

После рукометаша протеклог викенда у Шапцу су поражене и рукометашице, црвено-беле нису успеле да наставе победнички низ и после Новог Сада и Крагујевца тријумфују и на трећем узастопном гостовању.

Без Саре Гаровића, у екипу се вратила Милица Ранчић, али Црвена звезда је имала прилике да материјализује вођство и на крају се врати у меч.

Медицинар је у 8.минуту преко Јоване Јовановић стигао до два гола предности, а Звезда успевала да се врати у меч преко Александре Стаменић, која је већ у првом полувремену постигла 7 голова. Ана Благојевић је одржала разлику домаће екипе, видели смо три промене вођства, а Лепа Глушица је имала шут за предност Црвене звезде на измаку времена за крај првог полувремена. На крају, 13:13.

У наставку, очекивало се да Црвена звезда преузме контролу, али тај сценарио је виђен само у првом делу игре. Глушица и Симић су креирале „плус 2“, Ана Благојевић изједначила, а Стаменићева поново довела Звезда у предност и имала прилику са седам метара да дуплира разлику. Није успела да савлада Нину Вуксановић, што је био и преломни моменат меча. Ана Благојевић је са нова два гола донела преокрет, а Александра Васић постигла два гола у серији 3:0 и испоставиће се пресудних 27:24 за Медицинар. Црвена звезда је имала четири изгубљене лопте, пет у том периоду меча, Нина Вуксановић је добила додатно на самопоуздању, Андреа Бонер није успевала да погоди. Осетио се изостанак Саре Гаровић, Стаменићева је са два гола успела само да смањи резултат на коначних 28:27.

Са 12 голова Александра Стаменић је била најефикаснија у Шапцу и тренутно је најбољи стрелац Суперлиге са 55 голова. Пратиле су је са по 4 Лепа Глушица и Милица Ранчић, три је постигла Тамара Симић.

Црвена звезда није успела да преноћи на првом месту и дерби са Јагодином дочека у егалу. Последње коло у првом делу сезоне и претпоследње за ову годину одиграће се 8.новембра на Бањици, када ће Црвена звезда угостити шампиона и лидера на табели, екипу Јагодину.

МЕДИЦИНАР – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 28:27 (13:13)
Шабац, хала: СХ „Зорка“. Гледалаца: 500. Судије: Војислав Црњански и Никодин Бубања (Бачка Паланка). Искључења: Медицинар 14, Црвена звезда 12 минута. Седмерци: Медицинар 8(7), Црвена звезда 4(3).

МЕДИЦИНАР: Јовановић 2, Обрадовић, Илић, Радић, Радовић 5, Васић 5, Лацковић 3, Гезовић, Цвијић, Благојевић 8(7), Стевић, Драгосављевић 2, Мандић 1, Вуксановић. Тренер: Ненад Тешић

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Нинковић, Стаменић 12(3), Мајкић 2, Савић, Ристић, Бонер 1, Глушица 4, Андрић, Јанкетић, Цвијановић, Видић, Стаменковић 1, Симић 3, Качаревић, Манчић 1, Ранчић 4. Тренер: Саша Бошковић

The post Пораз рукометашица у Шапцу appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment