Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеЏудо

Немања Мајдов шампион Европе!

Звездин првотимац и репрезентативац Србије Немања Мајдов (до 90 кг) освојио је трофеј шампиона Европе. После бронзе и сребра, ове године на Европском првенству за сениоре у Француској на грудима Звездиног џудисте засијала је и златна медаља.

У великом финалу Звездин џудиста Немања Мајдов је савладао актуелног олимпијског шампиона Лашу Бекаурија (Грузија). Регуларни ток меча између Мајдова и Бекаурија настављен је у златном боду тако да је борба трајала скоро десет. Ефектно, онако како је и навикао Звездин џудиста и репрезентативац Србије, поентирао је и бацио Бекаурија чиме је освојио наслов првака Европе и окитио се медаљом златног сјаја.

На путу до великог финала, Мајдов је савладао Карела Фубера из Белгије, затим Јохана Ленца из Немачке (вазари), да би у четвртфиналу пао и Мађар Кристијан Тот, добро познати противник и врсни џудиста. Ни Михаел Жганк, натурализовани репрезентативац Турске у полуфиналу није нашао решење за Мајдова, који га баца на ипон.

Стојан Вујко, председник Скупштине Спортског друштва Црвена звезда и председник УО Џудо клуба Црвена звезда заједно са Иваном Тодоровим, председником Џудо савеза Србије и почасним председником СД Црвена звезда уручили су медаље односно пригодне поклоне управо у категорији до 90 килограма у којој је Звездин првотимац Немања Мајдов освојио златно одличје. Управо је ова чињеница још један доказ о угледу који има Џудо клуб Црвена звезда и Џудо савез Србије у оквору европске џудо породице.

Спортско друштво Црвена звезда честита Немањи Мајдову, стручном штаву и менаџменту Џудо клуба Црвена звезда на фантастичном успеху и освојеној титули шампиона Европе!

The post Немања Мајдов шампион Европе! appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment