Moja Crvena Zvezda
ВажноВатерполоНајновије

Ференцварош убедљив и у Будимпешти, Црвена звезда наставља у Еврокупу

Ватерполисти Црвене звезде поражени су у оквиру 5.кола Лиге шампиона у Будимпешти од Ференцвароша 20:6 (4:3, 5:1, 5:0, 6:2) и коло пред крај познато је да ће европско такмичење наставити у Еврокупу.

У дуелу два Јадрана славио је сплитски и тиме потврдио пласман у четвртфинале, а наш тим ће се у последњем колу против Јадрана из Херцег Новог борити за позицију број 3 и улогу носиоца у осмини финала Еврокупа.

Осим у првој четвртини, слично као и у Београду, Звезда није парирала противнику, ослабљена неиграњем Гаврила Суботића. Већ у другом кварталу Ференцварош је стекао пет голова предности, а у трећем потврдио победу. У последњим осам минута виђена је голеада, и само два гола нашег тима.

Два гола је постигао Марко Радовић, по један Лукас Семан, Драшко Гогов, Душан Васић и Никола Бурсаћ.

Наш тим очекује дуел против НБГ Вукова, а затим и завршни турнир Купа Србије.

ФЕРЕНЦВАРОШ – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 20:6 (4:3, 5:1, 5:0, 6:2)
Будимшешта, базен: „Чазар Комјади“. Судије: Јоргос Полихронопулос (Грчка) и Арналдо Петронили (Италија). Искључења: Ференцварош 10, Црвена звезда 10. Петерци: Ференцварош 1(1), Црвена звезда 2(1).

ФЕРЕНЦВАРОШ: Шакоњи, Мандић 3, Акош Нађ 1(1), Меркулов 1, Аргиропулос 2, Ди Сома 1, Фекете 1, Вигвари 3, Адам Нађ 1, Варга 2, Јаншик 2, Молнар 3, Фогел. Тренер: Балаж Њеки

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Мишовић, Бурсаћ 1, Гајић, Марковић, Поповић, Васић 1(1), Гогов 1, Басара, Вукићевић, Семан 1, Милојевић, Радовић 2, Ивановић. Тренер: Александар Филиповић

The post Ференцварош убедљив и у Будимпешти, Црвена звезда наставља у Еврокупу appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment