Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеОстало

Звездини џудисти спремни за поход на Лигу шампиона

Џудисти Црвене звезде спремно дочекују финални турнир Лиге шампиона. Актуелни вицешампиони најјачег клупског такмичења у оквиру Европске џудо уније ове сезоне крећу у поход на једини трофеј који недостаје трофејној ризници у Љутице Богдана.

У оквиру припрема за предстојећи догађај који ће 9. децембра у Штарк Арени у Београду окупити елиту џудо спорта, српску престоницу посетио је Ласло Тот, председник Европске џудо уније који се заједно са Иваном Тодоровим, председником Џудо савеза Србије и Стојаном Вујком председником Скупштине СД Црвена звезда и председником УО Џудо клуба Црвена звезда обратио представницима седме силе који су показали изузетно интересовање за предстојећу Лигу шампиона.

Имамо част да председник Европске џудо уније већ трећи пут за кратко време долази у Србију. Џудо федерација Србије и Европска џудо унија имају одличну сарадњу. Уз пуно подршку председника Тота, у протекле две године заједно смо реализовали пре свега инклузивни џудо, који је пројекат Европске џудо федерације као и развој школског спорта. Уз ове пројекте ове године смо домаћини Конгреса Европске џудо федерације и Лиге шампиона која ће се одржати 9. децембра у Београду –истакао је Иван Тодоров председник Џудо савеза Србије који је за 2024. годину најавио заједничку организацију међународног турнира.

Наредне сезоне реализоваћемо заједнички пројекат, такмичење под називом “Турнир српско – мађарског пријатељства” где ће учествовати сви клубови и деца до 14 година. Следеће године домаћи је Србија а 2025. Мађарска. Овим шаљемо поруку добрих односа Србије и Мађарске, а пре свега Џудо савеза Србије и Џудо савеза Мађарске. Председника Европске џудо уније упознали смо око свих активности у вези са одржавањем Конгреса и Лиге шампиона и уз добру организацију очекујем да српски клубови репрезентују нашу земљу добрим пласманом. Биће то прилика да пошаљемо поруку пријатељства Европској џудо федерацији и да наставимо да ширимо принципе џудоа – закључио је Иван Тодоров.

Ласло Тот председник Европске џудо уније није крио задовољство досадашњим током припрема за предстојећу Лигу шампиона.

Велико ми је задовољство због изузетног интересовања медија за овај догађај. Слободно могу да кажем да се сан наставља, јер после фебруара ове године, када сам имао изузетно успешне састанке са министром спорта, председником Олимпијског комитета, председником Џудо савеза Србије и председником Џудо клуба Црвена звезда, изузетно сам задовољан са током припрема у Београду. У 2022. години најбоље организован догађај је Лига шампиона у Грузији. Уверен сам да ће и Београд наставити са врхунским достигнућима– рекао је Ласло Тот, први човек ЕЈУ.

Посебне похвале Ласло Тот упутио је на адресу Џудо федерације Србије.

Посебно бих захвалио Српској џудо федерацији, јер ми је драго да видим да срппки џудо расте. Пре три недеље уживао сам у финалном мечу, а могу тек да замислим како ће тек изгледати Европско првенство и финале Олимпијаде следеће године у Паризу. Приметан је напредак српског џудоа и у потпуности подржавамо њихов програм. Веома сам позитиван у вези са свим што их очекује у будућности и концентрисан на следеће недеље, јер нас очекује Конгрес који је изузетно важан догађај. Очекујемо око 40 водећих држава, председника и друге функционере. Јуче смо имали низ успешних састанака када је су у питању будуће припреме 2024 – 2028. То су за сада поверљиви подаци, али могу да вам обећам да имамо велике планове и да ово неће бити последње такмичење у Србији– закључио је Ласло Тот.

Стојан Вујко, председник Скупштине СД Црвена звезда и председник УО Џудо клуба Црвена звезда најавио је поход на титулу и једини трофеј који тренутно недостаје трофејном клубу из Љутице Богдана.

Посебна је част што као председник Спортског друштва могу да угостим председника Европске џудо федерације. Што се тиче припрема за Лигу шампиона, оне протичу у најбољем могућем реду. Наше амбиције су увек шампионске и о томе сведоче и резултати које смо постизали у годинама које су за нама. Лига шампиона 2022 у Горију и 2021 у Паризу јасно говоре да смо у самом врху међународне клупске сцене. Уверени смо да ћемо ове сезоне наоружани одличном спортском формом као и нашим навијачима успети да освојимо толико жељени шампионски трофеј у Лиги шампиона. Као што знате Лига шампиона је најјаче клупско такмичење у џудоу и које ће ове године окупити рекордан број учесника. Европска џудо унија се одлучила да промени формат такмичења и да некадашњи облик Лигу шампиона и Лигу Европе, сада споји у једно првенство. У Београду ће се 9. децембра на борилиштима Арене недматати 16 екипа учесника Лиге шампиона у мушкој и женској конкуренцији. Сасвим је сигурно да ће тог дана Београд бити епицентар светског џудоа као и да ћемо угостити елиту нашег спорта.

Звездине џудисткиње прошле сезоне у Горију, на дебију у Лиги шампиона оствариле су пласман на седмо место.

Врхунске резултате очекујемо како од мушке тако и од женске екипе. Треба имати на уму да су Звездине џудисткиње минуле године као дебитанткиње у Лиги шампиона оствариле пласман на седмо место. Добри појединачни резултати које наше такмичарке постижу на међународној спортској сцени дају нам потпуно право да можемо да се надамо врхунском резултату.

The post Звездини џудисти спремни за поход на Лигу шампиона appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment