Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Мијатовићева форма кључ за Војводину

Фудбалери Црвене звезде ће у суботу од 16 часова гостовати Војводини, а голгетерско расположење Јована Мијатовића би могло да буде кључно пред дерби 16. кола Суперлиге Србије.

„Најискуснији“ бонус играч у редовима црвено-белих, који је под вођством Милоша Милојевића на 17 прошлосезонских утакмица постигао један гол (против Вождовца на гостовању) и показао о каквом је играчу реч, код Барака Бахара постаје један од најбитнијих фактора, с обзиром да је головима у битним утакмицама донео директно шест бодова у борби за титулу. Млади нападач је ове сезоне у свим такмичењима одиграо 12 мечева и постигао пет погодака. Све је почело у Лучанима, 11. августа у трећем колу Суперлиге Србије, када је Мијатовић за свега три минута на терену затресао мрежу Младости и поставио коначан резултат – 1:4. Постигнут погодак је дао момку рођеном 2005. године неопходно самопоуздање за наставак одличне сезоне. Нови гол виђен је у Крушевцу, против Трајала, када је у Купу био прецизан у победи нашег тима од 6:0.

Први меч који је директно решио поготком за победу, одигран је 21. октобра, када је Звезда у 12. колу дочекала Јавор. Након два вођства нашег клуба, гости су успевали да долазе до изједначења, а онда је у игру ушао Јован Мијатовић и подигао Маракану на ноге. Било му је потребно свега пет минута да искористи прелеп центаршут Иванића и сјајним скоком и ударцем главом затресе мрежу, те постави коначан резултат – 3:2 у 79. минуту игре. Играло се 14. коло – 4. новембра, када је Звездино дете наставило са погоцима, а овога пута, Мијатовић је начео мрежу Радника из Сурдулице против кога смо славили са 3:1, прелепим ударцем са ивице шеснаестерца десном ногом, поново на Иванићеву асистенцију. Нови гол који је одлучио питање победника, популарни Бекам је постигао у Панчеву против Железничара у 15. колу Суперлиге Србије у последњем мечу Црвене звезде у досадашњем току сезоне. Ушао је тада Мијатовић на старту другог полувремена, прво асистирао за погодак Мирку Иванићу, а онда у 76. минуту поставио коначан резултат, на прелеп центаршут Гелора Канге.

Нису погоци једино што смо видели од Јована Мијатовића у црвено-белом дресу, они су само круна вредног рада и залагања младог фудбалера, који када год добије шансу – користи је на најбољи могући начин. Против Лајпцига у Немачкој је унео живост у игри тима Барака Бахара и тако показао да велике ствари можемо очекивати од њега и на европској сцени. Следећи меч Звезда игра у суботу, 25. новембра у Новом Саду против домаће Војводине од 16 часова, а нема сумње да ће све очи бити упрте у Звездиног једва пунолетног голгетера, ма колико год он минута провео на терену.

The post Мијатовићева форма кључ за Војводину appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment