Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Иза југа Маракане – Лазић поносан на генерацију 2015

Малишани рођени 2015. године иза себе имају одличну јесењу полусезону. Учествовали су на бројним турнирима, остваривали добре резултате, а Мирко Лазић, који их предводи са клупе се осврнуо на све учињено у досадашњем раду са дечацима.

За јесењи део сезоне приоритет нам је био развој дечака, обука техничко-тактичких елемената, као и допуњавање селекције новим квалитетним играчима са којима смо колега – Ненад Петровић и ја веома задовољни. Што се тиче турнира, у овој полусезони смо одиграли шест домаћих и један међународни, у Темишвару, где смо поражени од екипе Војводине у финалу резултатом 1:0, али можемо рећи да је пораз дошао у право време, јер наш тим није знао за негативан резултат читавих годину дана. Веома је битно да деца у том узрасту прођу и кроз емоционално стање, које доноси пораз и да из њега извуку поуке и наставе правим путем да се развијају и сазревају – започео је Мирко Лазић.

Осврнуо се млади стручњак и на домаће првенство, где се малишани рођени 2015. године такмиче са годину дана старијима од себе.

У лиги играмо против годину дана старијих дечака, а од ове године деца играју у формату 6+1 што је за њих новина, с обзиром да су претходних годину дана играли 5+1. Ради се о врло талентованим малишанима, који су нове захтеве и изазове прихватили и то показују на терену. Полусезону полако приводимо крају, кроз лигашке и пријатељске утакмице, а још увек нам је фокус на тренингу, обуци и развоју нових елемената. За пролећни део заказани су турнири по Србији, а сигурно и један или два међународна. За ових годину и по дана колико сам са њима, желим да истакнем сјајну сарадњу са стручним штабом као и са децом, која су јако талентована, те је част и привилегија бити њихов тренер – закључио је Мирко Лазић.

The post Иза југа Маракане – Лазић поносан на генерацију 2015 appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment