Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновије

Велико полувреме за важну победу Црвене звезде Меридианбет над Ефесом!

Кошаркаши Црвене звезде савладали су Ефес резултатом 97:83 у мечу 11. кола Евролиге.

Евролига, 11. коло
Црвена звезда – Анадолу Ефес 97:83
22:21, 21:28, 29:21, 25:13
Дворана: Београдска Арена – гледалаца
Судије: Кармело Петернико (Италија), Карлос Кортес и Алберто Баена (Шпанија)

Црвено бели су пред препуном Ареном одиграли два различита полувремена. Прво у коме су дозволили распуцаном противнику скоро 50 поена, и друго у коме су на крилима Недовића и Дос Сантоса али и изузетно чврстом одбраном дошли до победе која је била под „морање“ након пораза од Олимпијакоса и Арманија.

Поентерски је Звезду предводио Немања Недовић са 23 поена (3/6 за два, 4/7 за три), три асистенције и два скока. Лука Митровић имао 19 поена, седам скокова и три асистенције.

Ипак, за играча утакмице је проглашен Јаго Дос Сантос који је одиграо најбољи мече у Евролиги до сада и за 25 минута на паркету имао 15 поена (1/1 за два, 3/4 за три), пет асистенција и четири скока за индекс корисности 28.

Двоцифрен је код домаћег тима био још само Џоел Боломбој са 13 поена и пет скокова.

Код Ефеса је најбољи био Шејн Ларкин са 21 поеном и пет асистенција. Вил Клајбурн је додао 17, Бубоа 13, а новајлија Мајк Даум је 10 поена на дебију у Евролиги постигао у првом полувремену када није знао за промашај.

Црвена звезда Меридианбет је сада на скору 4-7 док Ефес има скор од пет победа и шест пораза.

У наредном колу црвено бели играју против Валенсије у истоименом шпанском граду.

Тренер Јанис Сферопулос: „”Честитао бих својим играчима. Офанзивно смо играли сјајну утакмицу, дефанзивно сјајно друго полувреме. Играли смо против талентованог тима, који зна да победи у тешким мечевима и који је освајао Евролигу. За нас је било важно да играмо бољу дефанзиву у другом полувремену. Постигли су 31 поен, а у другој четвртини 28. Готово исто. Тако да је јасно да је разлика била у одбрани. Велики део победе су чиниле и изгубљене лопте којих смо имали 11, а многе од њих нису биле изнуђење. Имали смо само три у другом полувремену. Честитао бих Лазићу и Лазеревићу на сјајној одбрани над Ларкином. Али, не могу да заборавим све моје играче. Сви заслужују моје честитке. На крају, али не најмање значајно, захвалио бих се навијачима који су нас подржавали. Желимо их увек на нашој страни.”.

Екипу Црвене звезде Меридианбет већ у недељу очекује меч 10.кола АБА лиге против Цибоне.

Извор: сајт КК Црвена звезда

Повезане вести

Leave a Comment