Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Звездаши на каљењу – Висока форма у финишу сезоне

Млади фудбалери Црвене звезде, који се ове сезоне налазе на позајмицама где стичу потребно искуство за црвено-бели дрес, су и претходног викенда показали завидан квалитет на терену. Укупно 13 играча је наступило за своје тимове, а иако се ближи зимска пауза уживали смо у њиховим партијама на високом нивоу.

Урош Лазић је водио Нови Пазар до нове првенствене победе. По мишљењу многих одиграо је беспрекоран меч, нарочито у дефанзивном сегменту игре, неутралишући нападе ривала. Такође, често се убацивао из другог плана на противничку половину, па смо тако неретко младог десног бека гледали надомак шеснаестерца противника. На крају дуела заслужио је високу оцену према наводима портала и штампе. Са друге стране, пораз су претрпели Милош Гордић и Никола Глишић у редовима ИМТ-а од стране Вождовца у претходној рунди Суперлиге Србије. На терену оба актера су провела 90 минута.

Мало је недостајало Јовану Шљивићу и Андрији Максимовићу да забележе позитиван резултат за Графичар против Дубочице. Међутим, квалитет изразитих техничара и зналаца са лоптом овога пута није био довољан за победу. Шљивић и Максимовић су дириговали игру екипе са Сењака, те још једном показали да праве разлику на терену против много искуснијих играча у редовима супарничког тима. Четворица фудбалера у редовима ОФК Београда су направила подвиг у победи над Радничким од 1:2 на гостујућем терену. Александар Ђермановић и Никола Кнежевић су одиграли цео дуел, Никола Митуљикић је терен напустио у финишу меча, док је Јован остао у свлачионици после првог полувремена. Владислав Голдин је остварио други наступ за Текстилац у актуелној сезони, а овога пута поверење тренера добио је у ремију са Јединством, када је у игру ушао са клупе средином другог дела игре. Партије су остварили још Иван Никчевић у редовима Колубаре и Кенеди Икпоро у дресу Радничког са Новог Београда. Нажалост, млади офанзивци нису успели да остваре конкретан учинак.

Виљареал Б је у новом колу ЛаЛиге 2 дочекао шпански Еибар, а Стефан Лековић је поново био стуб одбране поменутог тима. Минимална победа “Жуте подморнице” је била довољна да популарни „Лека“ освоји три бода. Штопер из класе 2004. је испунио задатак сачувавши мрежу домаћег тима. Такође, отварао је нападе, делио прецизна додавања и био стална опасност приликом офанзивног прекида.

Звездаши на каљењу:

Милош Гордић (ИМТ) – 90 минута у поразу од Вождовца (4:0)
Никола Глишић (ИМТ) – 90 минута у поразу од Вождовца (4:0)
Владислав Голдин (Текстилац) – 27 минута у ремију са Јединством (1:1)
Стефан Лековић (Виљареал Б) – 90 минута у победи над Еибаром (1:0)
Александар Ђермановић (ОФК Београд) – 90 минута у победи над Радничким Нови Београд (1:2)
Урош Лазић (Нови Пазар) – 90 минута у победи над Јавором (2:0)
Јован Шљивић (Графичар) – 88 минута у поразу од Дубочице (2:1)
Андрија Максимовић (Графичар) – 88 минута у поразу од Дубочице (2:1)
Никола Кнежевић (ОФК Београд) – 90 минута у победи над Радничким Нови Београд (1:2)
Никола Митуљикић (ОФК Београд) – 46 минута у победи над Радничким Нови Београд (1:2)
Јован Митуљикић (ОФК Београд) – 87 минута у победи над Радничким Нови Београд (1:2)
Кенеди Икпоро (Раднички НБГ) – 32 минута у поразу од ОФК Београда (1:2)
Иван Никчевић (Колубара) – 46 минута у ремију са Металцем (2:2)

The post Звездаши на каљењу – Висока форма у финишу сезоне appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment