Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

У сусрет противнику – Раднички Ниш

Црвена звезда ће у среду од 18 часова дочекати на Маракани екипу Радничког из Ниша у оквиру осмине финала Купа Србије.

МЕЂУСОБНИ ДУЕЛИ

Црвена звезда и Раднички Ниш су се до сада састали у 122 наврата, када говоримо о такмичарским дуелима. Наш клуб је славио у 84 сусрета, нерешен резултат је био 22 пута, а Раднички је бележио победу на 17 мечева.

Два тима су се први пут састала давне 1951. године, када су београдски црвено-бели славили са 2:0.

Последњи меч са популарним ,,Мераклијама’’ смо одиграли крајем септембра ове године. Звезда је тада уписала заслужена три бода минималним резултатом, а једини гол на утакмици је постигао Мирко Иванић.

БУДИТЕ УЗ ЗВЕЗДУ

Улазнице за меч осмине финала Купа Србије са Радничким су доступне ОНЛАЈН. Такође, сви заинтересовани звездаши карте могу да обезбеде на благајнама Маракане у уторак и среду од 10 до 18 часова.

Север: 400 динара

Исток: 500 динара

Запад: 700 динара

Трибина Синиша Михајловић: 1400 динара

ВИП 1 и 2: 6500 динара

ВИП Галерија: 8500 динара

Навијачи који нису у прилици да дођу на стадион Рајко Митић, ће меч моћи да прате преко Звезда ТВ, као и на истоименом Јутјуб каналу у виду студијског програма који ће почети традиционално сат времена раније, односно у 17 часова. Уживо пренос можете гледати и на Арена Премиум 1 од 18 часова. Уколико нисте у прилици да пратите видео пренос уживо, можете бити уз наше фудбалере и на Звездиној апликацији, путем текстуалног преноса на нашем Меч центру, који је активан на сваком мечу, из минута у минут, као и на званичном Твитер налогу нашег клуба.

ФОРМА ЕКИПА

Црвена звезда се тренутно налази на другом месту табеле Суперлиге Србије са освојених 40 бодова, уз гол разлику 39:14. У досадашњем току сезону уписали смо 13 победа, један реми и два пораза. Претходни меч црвено-белих у Купу Србије игран је у Крушевцу против Трајала, тада су изабраници Барака Бахара славили са убедљвих 0:6. Прошли меч у домаћем шампионату је Звезда играла такође у Лазаревом граду, када је наш тим савладао Напредак, резултатом 0:1. Победоносни гол на мечу постигао је Питер Олањинка.

Раднички Ниш тренутно заузима 15. позицију на табели првенства са освојених свега 13 бодова на 16 сусрета, уз гол разлику 13:21. ,,Мераклије” су последњи пут славиле првог новембра управо у оквиру Купа Србије, када су савладали Металац са 0:3. У претходном колу шампионата Нишлије су поражене од екипе ТСЦ, , резултатом 1:0. Тим са Чаира је ове сезоне био бољи само од Радничког 1923, ИМТ-а и лучанске Младости.

НАЈБОЉИ ПРОТИВНИЧКИ ИГРАЧИ

Раднички Ниш је у последње време често мењао формације, па смо их највише гледали у поставци 3-4-2-1 и 3-4-3, али треба бити опрезан пошто су код Нишлија честе тактичке промене. Између стативе налази се Драган Росић, голман рођен 1996. године, а његова замена је Димитрије Стевановић. Задњу линију чине најчешће камерунски интернационалац – Јамкам, млади Давид Петровић и Александар Војновић, који је појачао ,,Мераклије’’ из бањалучког Борца. Искусни капитен Александар Пејовић командује средином терена, уз њега стоји Милорад Стајић, рођен 2002. године, док се на боковима смењују Никола Влајковић, Немања Белаковић и изданак академије Цирих – Филип Фреи. Иза нападача на терену делује најбољи креатор Радничког – Сава Петров, док се поред њега играчи најчешће мењају, али највише десну страну покрива Вања Илић.

СУДИЈЕ МЕЧА

Главни судија: Никола Радаковић.
Први помоћник: Светозар Живин.
Други помоћник: Драган Перановић.
Делегат: Љубомир Ковачевић.

ОСТАЛЕ УТАКМИЦЕ

Среда:
-13:00 Раднички 1923 – Смедерево
-13:00 Вршац – Напредак
-15:30 Вождовац – Раднички СМ
-15:30 Чукарички – Јавор Ивањица
-18:00 Црвена звезда – Раднички Ниш
-18:00 Младост ГАТ – Војводина
Четвртак:
-16:00 Партизан – Графичар

The post У сусрет противнику – Раднички Ниш appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment