Moja Crvena Zvezda
ВажноВатерполоНајновије

Ватерполисти потврдили место носиоца у Еврокупу за крај године

Ватерполисти Црвене звезде успешно су окончали 2023. годину, победом у последњем колу Лиге шампиона против Јадран из Херцег Новог на 25.мају- 9:6 (1:4, 3:0, 1:0, 4:2).

Само два дана после финала Купа Србије у Шапцу против Новог Београда, црвено-бели су поново били у базену. Иако је и бод био довољан за потврду трећег места, а умор и исцрпљујући меч у недељу оставили маха, Звезда је успела да у наставку у потпуности надигра Јадран.

Гости су искористили ту чињеницу и повели преко Данила Радовића, Марко Радовић је изједначио са пет метара, а Мартин Гардашевић, Лазар Вукићевић и Иван Нагаев донели Јадрану 1:4 после првих осам минута.

И тај гол Нагаева осамнаест секунди пре краја првог периода је игре је и последњи у наредних скоро 19 минута за госте. Звезда је заиграла сјајно у одбрани, Мишовић спустио рампу и био несавладив, али је било потребно времена да се савлада и умор и проради и напад. Промашивали су са пет метара Радовић и Васић, Гогов је погодио пречку, док Басара није пробио лед, а затим Гогов и Семан донели 4:4.

Вукићевић је донео предност у трећем кварталу, иако наш тим није успевао да се одлепи и преломи утакмицу, али је Јадран био немоћан у покушајима да савлада Мишовића. У последњем кварталу Звезди је „плус 2“ донео Гогов из петерца, Данило Радовић коначно прекинуо пост гостију, а победу нашег тима потврдили симултанком Милојевић и Вукићевић. До краја меча видели смо голове Вујовића на једној и Семана на другој страни за коначних 9:6.

По два пута су погађали Гогов, Вукићевић и Семан, Радовић, Милојевић и Басара једном.

Црвена звезда ће у Еврокупу имати место носиоца, а мечеви осмине финала на програму су у марту 2024. године, када се и наставља сезона за наш тим.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – ЈАДРАН 9:6 (1:4, 3:0, 1:0, 4:2)
Београд, базен: СЦ „25.мај“. Судије: Борис Маргета (Словенија) и Алесандро Северо (Италија). Искључења: Црвена звезда 8, Јадран 5. Петерци: Црвена звезда 4(2).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Мишовић, Поповић, Гајић, Марковић, Суботић, Васић, Гогов 2(1), Басара 1, Вукићевић 2, Семан 2, Милојевић 1, Радовић 1(1), Ивановић. Тренер: Александар Филиповић

ЈАДРАН: Ђуровић, Колод, Вучуровић, Вукићевић 1, Вујовић 1, Д.Радовић 2, Нагаев 1, Гардашевић 1, Банићевић, Сладовић, Чарај, В.Радовић, И.Радовић. Тренер: Петар Радановић

The post Ватерполисти потврдили место носиоца у Еврокупу за крај године appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment