Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Андрија Максимовић пети најмлађи дебитант Звезде

Памтиће талентовани Андрија Максимовић данашњи дан и утакмицу са нишким Радничким до краја живота, с обзиром на то да је са 16 година, шест месеци и једним даном, постао пети најмлађи дебитант у историји Црвене звезде.

Остварио ми се дечачки сан и заиста сам срећан због тога што сам имао прилику да заиграм за Звезду и то још на Маракани пред нашим навијачима. Хвала стручном штабу на указаном поверењу, а на мени је да наставим да радим и да покушам да се изборим за нову прилику. Драго ми је и да смо успели да се пласирамо у наредну рунду Купа Србије, све са циљем да одбранимо дуплу круну, тачније освојимо четврту у низу, што ником у историји српског фудбала није пошло за ногом. Што се тиче информације да сам пети најмлађи дебитант, заправо сам је знао, јер је изаша листа када су моји „класићи“ Милосављевић и Вукојевић дебитовали. Отприлике сам знао да ћу бити први врху, и наравно, када видим ко је све на тој листи, могу само да будем поносан на себе – истакао је офанзивац рођен 5. јуна 2007. године.

Максимовић је већ осетио барут сениорског фудбала у актуелној сезони, с обзиром на то да је за Графичар, чији је најбољи стрелац са шест погодака, уписао 16 наступа.

ЗВЕЗДИНИ НАЈМЛАЂИ ДЕБИТАНТИ:

1. Иван Илић – 16 година и 15 дана
2. Милко Ђуровски – 16 година и 43 дана
3. Вељко Милосављевић – 16 година, три месеца и 20 дана
4. Лука Јовић – 16 година, пет месеци и 5 дана
5. Андрија Максимовић – 16 година, шест месеци и дан

The post Андрија Максимовић пети најмлађи дебитант Звезде appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment