Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Црвена звезда – Раднички 5:0 (5:0)

Фудбалери Црвене звезде су се пласирали у четвртфинале Купа Србије савладавши Раднички на стадиону „Рајко Митић“ убедљивим резултатом – 5:0. За тим Барака Бахара погађали су Никола Кнежевић, Александар Катаи, Шериф Ендиаје, Владимир Лучић и Жан Филип Красо.

Црвена звезда – Раднички 5:0 (5:0)

Стадион: „Рајко Митић“.

Судија: Никола Радаковић.

Стрелци: Кнежевић у 12, Катаи у 17, Ендиаје у 19, Лучић у 25. и Красо у 37. минуту.

Жути картони: Кнежевић (Црвена звезда), Ајад (Раднички).

Црвена звезда: Глазер, Недељковић, Спајић (од 46. Дегенек), Драговић, Николић (од 46. Максимовић), Стаменић, Кнежевић, Красо (од 46. Шљивић), Лучић (од 46. Митровић), Катаи (од 61. Кабић), Ендиаје.

Резерве: Поповић, Дегенек, Ђига, Мијаиловић, Кангва, Хванг, Шљивић, Максимовић, Кабић, Митровић, Олањинка.

Раднички: Стевановић, Фреј, Јамкам (од 46. Влајковић), Војновић (од 46. Бакић), Стојановић (од 46. Петровић), Стајић, Ајад, Траоре (од 46. Пејовић), Цветковић, Марјановић (од 61. Белаковић), Ивеља.

Резерве: Китановић, Петровић, Шкрбић, Пејовић, Белаковић, Нимага, Влајковић, Бакић, Јовановић, Месаровић, Петров.

Кренули су изабраници Барака Бахара изузетно офанзивно, те смо већ у трећем минуту видели прилику за наш тим, када је Катаи пробио по левом боку, а након одбитка је ударац упутио Лучић, али је лопта завршила поред гола. Играо се 12. минут када је Црвена звезда дошла до предности. Видели смо тада прво прелепу лопту Спајића за Николу Кнежевића, који је преварио неколико играча гостујуће екипе, да би на крају затресао мрежу Стевановића. Наставила је Звезда са нападима и након поготка и врло брзо удвостручила предност. У 17. минуту је Александар Катаи искористио грешку дефанзивне линије Радничког и у свом стилу, са двадесетак метара, лоб ударцем показао своје фудбалско знање и по други пут матирао чувара мреже гостујуће екипе.

Нови погодак видели смо већ у 19. минуту, када је Николић био упоран, дошао до лопте пре дефанзиваца Радничког, проиграо Шерифа Ендиајеа, који је био неумољив и натерао Стевановића да по трећи пут вади лопту из мреже. У 25. минуту видели смо нову мајсторију, овога пута Звездиног детета, Владимира Лучића, који је скинуо паучину са гола Нишлија са двадесетак метара на одложену лопту Красоа. Комбиновали су Кнежевић и Лучић у 33. минуту, а потоњи је са ивице петерца гађао, али му је на пут стао Стевановић. У 36. минуту, оборен је Катаи у шеснаестерцу од стране Ајада, да би минут касније Жан Филип Красо био прецизан са беле тачке. Ударцем Недељковића, левом ногом са дистанце, који је завршио преко гола се завршило прво полувреме.

Прилику да постане пети најмлађи дебитант у другом полувремену добио је талентовани Андрија Максимовић. Силовито је кренула Црвена звезда и у другом полувремену, па смо већ у 49. минуту видели прелепу лопту резервисте Шљивића за Ендиаје, а поново се истакао Стевановић. У 59. минуту смо видели продор Митровића по левом боку, који се завршио ударцем, али је лопта након блока фудбалера Радничког завршила поред гола. После два минута Стаменић је спојио са голом интернационалца из Сенегала, али је поново голман гостију изашао као победник из овог дуела. Интензитет игре је опао након фуриозног првог полувремена, да бисмо у 75. минуту видели прво ударац Стаменића, а онда и Дегенека са дистанце. Максимовић је сјајно упутио лопту ка Недељковићу, који је шутирао са десне стране искоса тик поред стативе Радничког.

The post Црвена звезда – Раднички 5:0 (5:0) appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment