Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновије

Звездина два различита полувремена у Валенсији и пораз у драматичној завршници

Кошаркаши Црвене звезде Меридианбет претрпели су пораз у Евролиги од екипе Валенсије 85:81, овог пута од Валенсије у гостима у оквиру 12. кола.

Евролига, 12. коло

ВАЛЕНСИЈА – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 85:81
/25:19, 31:21, 16:25, 13:16/
Дворана: Фонтета, Валенсија;
Судије:Артурас Сукис, Дамир Јавор, Јосип Радојковић.

Црвена звезда Меридиан: Лазаревић, Теодосић 11 (5 ск, 9ас), Давидовац 5 (6ск), Митровић 6 (3ск), Лазић 6, Симоновић, Нејпир 14 (4ск), Тоби 7 (6ск), Боломбој 12 (7ск), Недовић 14, Гедратиис 5, Јаго 1;

Валенсија: Харпер 8 (5ас), Клавер 10, Пуерто 5, Риверс -, Лопез Аростеги 4, Џонс 10 (4ас), Инглис -, Јовић 8 (4ук), Туре 2, Хермансон -, Дејвис 21 (5ск), Оџелеје 17 (6ск, 2ук).

Црвено бели су одиграли два потпуно различита полувремена… након лошег првог које су завршили са чак 16 поена заостатка, у другом су заиграли како знају и умеју и дошли на само минус заостатка 62:61, а онда поново дозволили серију ривала од 8:0.

Ни ту се кошаркаши Црвене звезде нису предали, поново су достигли заостатак Валенсије 81:81, да би пали у завршници у којој је вечерас одлични Теодосић промашио тројку при резултату 83:81.

Тренер Јанис Сферопулос: „Била је тесна утакмица на крају, поново су одлучили детаљи. Прво полувреме је припало Валенсији, друго нама. Вратили смо се у утакмицу, имали своје шансе на крају и неке шутеве које смо промашили. Могли смо неке акције боље да решимо и можда би завршница била другачија. Трећа четвртина је била потпуно другачија у смислу нашег приступа. Не знам зашто нисмо спремни да се боримо од првог минута, као што је то било у трећој четвртини. О томе морамо да причамо, да радимо на томе да будемо бољи током свих 40 минута“ рекао је тренер црвено белих након утакмице у Валенсији.

Милош Теодосић: “Главни разлог пораза је прво полувреме и начин на који смо отворили и играли у првом делу. Примили смо 56 поена, што је превише. Друго полувреме смо одиграли добро, борили смо се. На крају се видела наша истрошеност, нисмо имали снаге за завршницу, па смо неке отворене шутеве промашили.“, рекао је Теодосић.

Екипа већ у четвртак ујутру путује у Виторију на меч са Басконијом који је на програму у петак од 20.30 часова.

Извор: сајт КК Црвена звезда

Повезане вести

Leave a Comment