Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноМоја Црвена звездаНајновијеОбавештењаФудбал

Звезда дочекује Младост за нови корак ка вечности!!!

Након пласмана у 1/4 финале Купа Србије, наши фудбалери настављају у ритму среда-субота, када ће у оквиру 18. кола Моцарт Суперлиге Србије од 16 часова на стадиону ,,Рајко Митић” дочекати екипу Младости из Лучана, са жељом да наставе да подижу форму за финиш сезоне и вечити дерби који је заказан за 20. децембар на стадиону Партизана.

Након разочаравајуће сезоне у којој је екипа Младости стрепeла до последњег кола, очигледно је грчевита борба за опстанак у суперлигашком друштву променила начин размишљања у клубу из Лучана. Готово три тима су напустила свлачионицу у Лучанима, док је готово идентичан број фудбалера стигао у клуб.
У првих шест кола екипа тренера Игора Савића остварила је резултате изнад очекивања, с обзиром на готово комплетан нови тим који је уједно и најстарија екипа Моцарт Суперлиге. Три победе (Железничар Панчево 2:0, Напредак 1:0, Спартак Суботица 2:1), два ремија (Радник 0:0, Војводина 2:2), те пораз од нашег тима од 4:1 били су сјајан  замајац пред наставак сезоне. Међутим пораз од Вождовца (3:1) као да је мало уздрмао екипу, коју ни победа над Новим Пазаром (2:0), те реми са ТСЦ-ом, нису вратили на колосек на којем је била екипа у првих шест кола.
И управо је то кулминирало у наредна четири меча, прво је славио Партизан са (2:0), а онда су имењаци из Ниша (2:1) и Крагујевца (4:1) наставили низ, да би Вршац у 1/16 финала Купа Србије заокружио месец дана агоније у Лучанима, па је смена Игора Савића била логичан след догађаја.
Наследио га је искусни Томислав Сивић, који је за кратко време успео да опорави екипу и да је врати на победнички колосек. Три победе ( Јавор 1:0, ИМТ 1:0, Железничар Панчево 1:0) и само један реми (Радник 1:1), биланс су од доласка Сивића на клупу, па је сигурно да спремни и пуни самопоуздања долазе у Београд како би се представили у што бољем светлу и ако је могуће помрсили рачуне апсолутном фавориту.

Нема сумње да ће тренер Младости искусни Томислав Сивић дати све од себе да Црвену звезду ухвати на спавању како би се у Лучане вратио непоражен са својом екипом, тако да треба очекивати најјачи расположиви састав у овом тренутку.
На голу је некадашњи чувар мреже нашег клуба, искусни Саша Стаменковић. Трио дефанзиваца у последњој линији чине Милан Јоксимовић, капитен Иван Милошевић и Никола Ћирковић. На позицији десног вингбека је Александар Варјачић, док је лева страна резервисана за Жарка Удовичића. Дефанзивни везни је Никола Лековић, а испред њега су ветерани суперлигашких терена Марко Мирић и Јанко Тумбасевић. Позиције нападача резервисане су за Јакуба Силуеа и Уроша Сремчевића.

Након шеснаест одиграних кола фудбалери Младости налазе се на високој петој позицији са 25 освојених бодова, што је за један мање од четверопласиране екипе Новог Пазара, односно два више од Чукаричког који се налази на шестој позицији.
Фудбалери Младости уписали су седам победа, четири ремија и пет пораза, уз негативну гол разлику 18:20.
Екипу предводе Патрик Фрајдеј и Александар Варјачић са по четири гола и  једном асистенцијом.
Док су млади Урош Сремчевић и Јакуба Силуе уписали по три првенствена гола.

Црвена звезда и Младост из Лучана до сада су одиграли 38 утакмица у свим такмичења. Црвено-бели су тријумфовали на 31 сусрету, пет дуела је завршено без победника, док је Младост славила у само два наврата.
Гол разлика је очекивано на страни нашег клуба 92:29.
Последњи дуел између Црвене звезде и Младости је одигран 11. августа 2023. године у оквиру трећег кола Моцарт Суперлиге Србије.
А славили су црвено-бели са 4:1, голове за наш тим постигли су Жан Филип Красо, Јован Мијатовић, Стефан Митровић и Питер Олајинка.

Након пласмана у 1/4 финале Купа Србије, наши фудбалери настављају у ритму среда-субота, када ће у оквиру 18. кола Моцарт Суперлиге Србије дочекати екипу Младости која је те августовске вечери у Лучанима и поред наше убедљиве победе, показала  да ,,машина” ипак не ради ,,као подмазана” и да се назиру проблеми.
Четири месеца касније, наш тим је пред дуел са екипом из Лучана одиграо први меч у којем навијачи нису морали да стрепе за крајњи исход и тек други у низу на којем се није затресла мрежа нашег голмана Омрија Глазера.
Надамо се да је голеада против Нишлија само увод у финиш полусезоне, где нас још поред опроштаја од Лиге Шампиона и дуела са актуелним владаром Европе, екипом Манчестер Ситија, очекују дуели против Спартака из Суботице који је од доласка Ненада Лалатовића на клупу забележио две победе, те вечити дерби, против актуелног лидера Моцарт Суперлиге Србије, екипе Партизана.
Дуел против Нишлија нам је понудио све оно што смо тражили на суперлигашким теренима у претходна четири месеца.
Висок пресинг, брз проток лопте, рано отварање и затварање утакмице, па смо себи могли да приуштимо да у другом полувремену током свих 45 минута на терену гледамо седам бонуса и деби суперталентованог Андрије Максимовића.
Желимо да верујемо да ћемо са истим приступом одиграти и меч против Младости, уколико буде тако, све сем сигурне и убедљиве победе било би равно изненађењу, којих је током ове полусезоне било и превише.
Дуел против Младости биће прилика и за рушење светског рекорда, јер уколико не изгубе у шта нико не сумња, наши фудбалери би се осамили на првом месту са 122 утакмице без пораза на домаћем терену у националном шампионату, оставивши тако иза себе екипу Реал Мадрида чији низ је трајао од 1957. до 1965.
Фудбалери Звезде су низ започели још 30. априла 2017. године, када су победили Војводину.
До сада су играчи нашег клуба везали 121 утакмицу без пораза на стадиону „Рајко Митић“ у домаћем првенству, а остварен је биланс од 109 победа и 12 ремија уз гол разлику – 336:53.

Пред дуел са екипом Младости, тренер фудбалера Црвене звезде, Барак Бахар, изнео је своја очекивања:

  • Иза нас је веома важна победа на плану самопоуздања. Врло битно за нас је чињеница да нисмо примили погодак, док смо са друге стране успели да постигнемо пет голова. Верујемо да је иза нас период у коме смо пружали добре партије, али нажалост нисмо успели да будемо ефикасни. Тријумф је дошао у правом тренутку, а на нама је да наставимо да играмо тако и на следећем мечу – почео је Бахар.

На питање да ли ће црвено-бели наставити голтерески низ, стратег нашег клуба је истакао да је веома важно да екипа игра добро и ствара шансе.

  • Надам се да ћемо наставити у истом ритму. Нисмо били довољно концентрисани на неким претходним дуелима. Постигли смо лепе голове на претходној утакмици, који ће нам значити за подизање самопоуздања. Битно је да наша екипа ствара и реализује шансе.

Младост долази на Маракану без Патрика Фрајдеја који је најбољи стрелац нашег наредног опонента.

  • Не везујемо се само за једног или два играча противничке екипе, већ за комплетан тим који нам долази. На нама је да будемо концентрисани као на претходној утакмици и да изађемо на крају меча као победници. Надам се да ће сутра тако бити.

Бахарова је жеља да екипа држи ритам током свих 90 минута и задржи добру форму на наредном дуелу.

  • Морамо да задржимо енергију коју смо имали на прошлом мечу, упркос мноштву ротација. Велики број младих играча је добило прилику да заигра, а опет смо успели да током комплетне утакмице држимо ритам и нападамо. Желимо да током свих 90 минута будемо агресивни, нападамо, креирамо шансе и играмо пресинг.

Имао је Барак Бахар похвале након добре партије Звездине десетке – Александра Катаија.

  • Катаи је одиграо одличну утакмицу и постигао врло леп погодак. У ситуацији када је затресао мрежу, извршио је притисак на штопера противничке екипе, што је само показатељ да вредно ради, спрема се и може много да помогне нашем тиму.

Говорио је шеф стручног штаба нашег клуба о здравственом билтену. 

  • Након тренинга ћемо прецизније знати ситуацију када је у питању играчки кадар за меч против Младости. Видећемо да ли има повређених у екипи, као и да ли је неко од играча прехлађен. У овом тренутку знам да су сви осим Мирка Иванића спремни за дуел, али ћемо проценити ко је одморан и свеж за сутрашњи меч.

Имаће прилику наши фудбалери да оборе рекорд Реал Мадрида и забележе 122 утакмице без пораза на стадиону “Рајко Митић” у првенственим деулима.

  • Размишљамо у правцу победе на сутрашњој утакмици, а ако успемо да оборимо рекорд урадићемо велику ствар за Црвену звезду.

Завесу на јесењи део шампионата црвено-бели ће спустити након вечитог дербија 20. децембра на гостујућем терену.

  • Фокурисани смо на сваку наредну утакмицу. Имамо и два важна меча против Младости и Спартака у првенству. Такође, очекује нас и дуел у Лиги шампиона против Манчестер Ситија. Иако не размишљамо о томе, знамо да је вечити дерби веома важна и битна утакмица. Желимо да у доброј форми дочекамо сусрет са вечитим ривалом.

Одмах после меча са тимом из Лучана, наш тим ће на Маракани угостити Манчестер Сити.

  • Размишљамо о утакмици против Младости у суботу, док ћемо већ од недеље моћи да разговарамо о Манчестер Ситију и свему што нас очекује. Сада смо фокусирани сутрашњи меч – закључио је Бахар.

Главни судија меча између Црвене звезде и Младости из Лучана биће Лазар Лукић. Помагаће му Бојан Бановић и Драган Богићевић.
Четврти судија је Јован Шегрт.
У ВАР соби ће седети Јелена Цветковић и Милица Миловановић.

Директан пренос утакмице са стадиона ,,Рајко Митић” између фудбалера Црвене звезде и Младости из Лучана можете да пратите на програму телевизије Аренаспорт Премиум 1, са почетком од 16 часова

ПОНЕСИ ШАЛ И ДОЂИ ДА ЗАЈЕДНО ПИШЕМО ИСТОРИЈУ!!!

Повезане вести

Leave a Comment