Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновије

Лука Митровић исписао историју у Виторији, нови рекорд „пада“ у четвртак

Центар Црвене звезде Меридианбет Лука Митровић остварио је у петак у Виторији један од најбољих индивидуалних учинака у историји овог такмичења, пошто је на утакмици са Басконијом имао чак 11 офанзивних скокова, што је други најбоји учинак у овом сегменту у 20-годишњој историји овог такмичења!

За 20 година колико се игра Евролига, само је један играч, још један Србин, имао бољи учинак, Никола Милутинов који је имао 16 ухваћених лопти у нападу.

Осим овог податка Лука Митровић је тренутно најбољи офанзивни скакач у целој лиги са преко 3 ухваћене лопте у нападу по мечу (3.2) и у 10 најбољих скакача Евролиге са преко 6 ухваћених лопти по утакмици.

Уједно КК Црвена звезда Меридинабет је тренутно други најбољи тим лиге по броју ухваћених лопти у нападу (13.3 по утакмици) и један од најбољих скакачки тимова лиге.

Подсетимо, још један бивши играч Црвене звезде и репрезентативац Србије Стефан Јовић и даље је сувласник рекорда Евролиге по броју асистенција (19) који је поставио играјући у нашем дресу утакмицу са Бајерном у Минхену.

Лука Митровић игра у дресу своје Црвене звезде осму сезону и у том периоду је на 421 утакмици убацио 3.108 поена. У Евролиги магичну границу од 1000 поена прескочиће у четвртак на утакмици са Албом (тренутно на 999 поена) играјући своју укупно 138. утакмицу у најјачем европском клупском такмичењу.

Лука је ове сезоне предводник црвено-белих у Евролиги, где просечно бележи 11.2 поена, 6.1 скокова и индекс користности преко 15!

Енергија са трибина је неопходна црвено-белима како би уписали још једну понеду н домаћем паркету. Дођите и помозите екипи да у четвртак против немачког представника дођу до нове победе у Евролиги!

Утакмица Црвена звезда Меридианбет – АЛБА игра се у четвртак од 19 часова у Београдској Арени, а карте за ову утакмицу, каои следећу против Реала такође у Београду пуштене су у понедељак у продају.

The post Лука Митровић исписао историју у Виторији, нови рекорд „пада“ у четвртак appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment