Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

У сусрет противнику – Манчестер Сити

Црвена звезда ће последњи меч у оквиру групне фазе Лиге шампиона у сезони 2023/24 одиграти на стадиону “Рајко Митић” против Манчестер Ситија у среду, 13. децембра од 18 часова и 45 минута.

МЕЂУСОБНИ ДУЕЛИ

Црвена звезда и популарни “Грађани” из Манчестера су једине две екипе из групе Г Лиге шампиона, које могу да се похвале „ушатим“ пехаром у витринама музеја. Кроз богату историју нашег клуба спортска фортуна је предодредила да се први пут састанемо са актуелним шампионом Европе ове сезоне у групној фази Лиге шампиона. Дуел на гостујућем терену у Енглеској одигран 19. септембра 2023. године је завршен са 3:1 у корист домаће екипе, а једини гол за црвено-беле је постигао Осман Букари на асистенцију Мирка Иванића.

БУДИТЕ УЗ ЗВЕЗДУ

Очекује се још један спектакл на трибинама Маракане, а сви навијачи до карата за северну и јужну страну стадиона “Рајко Митић” за дуел између црвено-белих и небеско плавих из Манчестера могу стићи на благајнама стадиона по цени од 3500 динара за напоменуте делове трибине. Наш клуб напомиње да ће продаја зависити од расположивости улазница. Подсећамо све навијаче да је шал обавезан на утакмици првотимаца против Манчестер Ситија, како би кроз још једну сјајну слику Маракане представили наш клуб Европи у најлепшем светлу.

Сви навијачи који неће бити у прилици да уживо бодре наше првотимце против Манчестер Ситија, ће моћи да гледају утакмицу шестог кола Лиге шампиона на каналу Арена Премиум 1 од 18 часова и 45 минута. Такође, уколико желите да сазнате многобројне детаље пред почетак меча биће вам на располагању студио на програму Звезда ТВ, који стартује од 17 часова. Уколико нисте у прилици да пратите видео пренос уживо, можете бити уз наше момке и на Звездиној апликацији, путем текстуалног преноса на нашем Меч центру, који је активан на свакој утакмици, из минута у минут, као и на званичном Твитер налогу нашег клуба.

ФОРМЕ ЕКИПА

Црвена звезда се тренутно налази на првом месту табеле Суперлиге Србије са освојена 43 бода, уз гол разлику 42:15. У досадашњем току сезоне уписали смо 14 победа, један реми и два пораза. Прошли меч у домаћем шампионату је Звезда играла на Маракани, а наш тим је тријумфовао са 3:1 захваљујући головима Александра Катаија, Јована Мијатовића и Ин Бом Хванга. Тиме смо оборили рекорд Реал Мадрида уписавши 122 утакмице где смо као домаћини одиграли без пораза у првенству. У националном купу смо елиминисали Трајал (0:6), а потом и нишки Раднички (5:0). У Лиги шампиона смо са једним бодом на четвртој позицији, а прилику да поправимо биланс имаћемо на свом стадиону против актуелног шампиона Европе.

У тренутку када смо први пут одмерили снаге са екипом из Енглеске, тим Пепа Гвардиоле је имао максималан учинак у Премијер лиги. Међутим, популарни “Грађани” су сада четворопласирана екипа у националном првенству са 33 бода, мада по играчку кадру Сити је и даље по многима најбољи тим на свету. Статистика нашег наредног опонента износи 10 победа, три ремија и исто толико пораза уз гол разлику 38:18. Са друге стране, у Лиги шампиона Манчестер Сити има максималан учинак услед пет победа на исто толико одиграних дуела. Нема дилеме да је изричита жеља шпанског стратега да заврши уводни део најквалитетнијег европског такмичења без пораза.

ПРОТИВНИЧКИ ИГРАЧИ

Прве две звезде екипе су Ерлинг Халанд са 14 датих голова и Кевин Де Брујне који је већ дуже време ван строја, али је извесно да ће обојица пропустити утакмицу са Звездом, јер се и норвешки нападач претходне недеље пожалио на проблем са стопалом. Наводно, утакмицу са нашим тимом ће пропустити и Жереми Доку, такође због повреде. Ипак, има Гвардиола невероватно широк ростер, те адекватне замене за поменуту тројицу. Мрежу нашег ривала ће чувати Едерсон, док ће дефанзивни бедем највероватније чинити Кајл Вокер, Рубен Диаш, Јошко Гвардиол и Нејтан Аке. У средини се очекују Џон Стоунс и Родри, док би испред њих требали да заиграју Бернардо Силва, Фил Фоден и Џек Грилиш. Место најистуренијег је резервисано за Хулијана Алвареза. Наравно, постоји шанса да утакмицу почну Мануел Аканђи, Матеус Нунес, Матео Ковачић, те талентовани Оскар Боб и Рико Луис…

СУДИЈЕ

Главни судија: Алијар Агајев (Азербејџан).
Први помоћник: Зејнал Зејналов (Азербејџан).
Други помоћник: Акиф Амирали (Азербејџан).
Четврти судија: Елчин Масијев (Азербејџан).
ВАР: Алпер Ујусој (Турска).
АВАР: Абдулкадир Битиген (Турска).

ОСТАЛИ МЕЧЕВИ

Уторак:

-18:45 Ленс – Севиља
-18:45 ПСВ – Арсенал
-21:00 Копенхаген – Галатасарај
-21:00 Интер – Реал Сосиједад
-21:00 Манчестер јунајтед – Бајерн
-21:00 Наполи – Брага
-21:00 Салцбург – Бенфика
-21:00 Унион Берлин – Реал Мадрид

Среда:

-18:45 РБ Лајпциг – Јанг Бојс
-21:00 Антверпен – Барселона
-21:00 Атлетико Мадрид – Лацио
-21:00 Борусија Дортмунд – ПСГ
-21:00 Селтик – Фејнорд
-21:00 Њукасл – Милан
-21:00 Порто Шахтјор

The post У сусрет противнику – Манчестер Сити appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment