Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновије

Важна победа црвено-белих у Подгорици

Кошаркаши Црвене звезде су савладали Студентски центар у Подгорици, резултатом 77:91, у оквиру 12. кола АБА лиге.

Црвено бели су забележили важну победу, наставили низ у регионалном такмичењу (седма победа за редом) и остали сами на првом месту са скором 11-1.

АБА лига, 12. коло:
Студентски центар – Црвена звезда 77:91
Судије: Миливоје Јовчић, Лука Кардум, Драган Поробић
Хала: “Морача”, Подгорица

Према очекивању екипа Црвене звезде одиграла је тешку утакмицу у Подгорици, након изједначеног првог полувремена, повела је са +10 у трећој деоници, па стала, а онда поново одиграла врло чврсту последњу деоницу и стигла до вредне победе.

Управо у другом полувремену блистао је Лука Митровић. Меч је завршио са 20 поена и био је најефикаснији појединац меча (18 у другом полувремену). Пратили су га Дос Сантос (15 поена), Шабаз Нејпир (13), Бранко Лазић (12) и Рокас Гедраитис (11). Милош Теодосић је меч завршио са осам поена и девет асистенција.

Оно што је важно за наш тим после ове утакмице је повратак на терен Адама Ханге после дуге паузе, али и врло константна партија Шабаза Нејпира на обе стране терена.

Екипа Црвене звезде Меридианбет враћа се у недељу увече у Београд, а већ у уторак у Арену стиже Реал.

Тренер Јанис Сферопулос:
Играли смо против веома доброг тима, екипе која је посебно опасна овде. Они играју веома добро и тешко је играти против њих овде. Веома су добро организовани и знају како да играју утакмице. Зато је ова победа веома важна за нас. Честитао бих својим играчима. Сматрам да смо у последњој четвртини заиграли паметније и показали наш квалитет. Заслужено смо победили ову утакмицу – рекао је тренер црвено-белих.

The post Важна победа црвено-белих у Подгорици appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment