Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновије

Тежак пораз Црвене звезде у Вилербану, следи гостовање Милану

Све сам ја ово већ видео и доживео… и овај аутобус и ове људе и ову реку све…

Реплика Боре Стјепановића из култног филма ,,Ко то тамо пева“ најбоље описује осећај који данас имају бројни навијачи Црвене звезде. Лош почетак сезоне, промена тренера, мини серија победа која вас доведе на ивицу да ухватите прикључак за плеј оф… Пораз од фењераша.

Попут пораза од Албе претходне сезоне и вечерашњи пораз од Асвела увелико гура клипове у точкове амбицијама нашег клуба да се домогне макар доигравања за плеј оф. Кошаркаши Јаниса Сферопулоса су дефанзивно, пре свега, одиграли катастрофално примивши од тима који је пре овог кола делио последње место на табели равно 100 поена. Интересантно је да је то прва  евролигашка победа Асвела у мечу у којем је дао 100 поена након више од 20 година.

,,Честитам ривалу, желели су победу више од нас. Било је то очигледно. Играли су добру одбрану. Ми смо почели врло добро, по плану, али после тога смо врло брзо престали да играмо одбрану да постижемо лаке поене у нападу и зато смо имали тесну утакмицу. Било је неизвесно до средине четврте четвртине. Промашили смо неке отворене шутеве, али је главни проблем био у одбрани. Када у гостима примиш 100 поена, тешко је победити”“, био је кратак Јанис Сферопулос после сусрета.

Осим констатације стања надајмо се да тренер Црвене звезде има рецепт шта учинити да се стотка не понови јер већ сутра наш тим гостује у Милану екипи Арманија.

„Одбрана нам често није функционисала и веома је тешко добити утакмицу када противник постигне 100 поена, поготову на страни. То значи да морате да постигнете преко 100 поена да би славили. Одбрана није била на потребном нивоу и морамо да се поправим. Има још много утакмица, сада су нам шансе нешто мање да се домогнемо доигравања али борићемо се до краја на свим мечевима“.– рекао је Адам Ханга након меча у изјави за Спорт Клуб.

Проблем је дијагностификован али га неће бити лако решити јер је недостатак енергије евидентан.

Уочи гостовање у Истанбулу почетком нове године Црвена звезда је имала задатак да упише макар  11 победа до краја лигашког дела како би теоретски дошла у позицију да се нађе у првих 10 и заигра у новом формату доигравања за плеј оф . Добила је Фенербахче,  добила и Партизан након тога али је вечeрас направљен велики корак уназад. Није још увек све изгубљено јер тим који је на десетом месту и даље бежи црвено – белима две победе, као и пре овог кола. Међутим, забрињава пад екипе у енергетском смислу и све краћа ротација условљена умором и повредама.

АСВЕЛ – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 100:91

Асвел: Скот 10, Ли 23, Кауди 12, Ловерњ 17, Луваву Кабаро 7, Дало, Џексон 9, Егбуну, Фал 8, Лајти 3, Ендиаје 6, Јаков 5

Црвена звезда: Лазаревић, Теодосић 6, Ханга 9, Давидовац 3, Лазић 5, Тоби 5, Боломбој 9, Илић, Недовић 26, Гиедраитис 12, Гилеспи, Дос Сантос 16

Одмах након меча кошаркаши Црвене звезде су отпутовали у Милано. Шта се може рећи пред меч са пуленима Етореа Месине? Први предуслов компетитивности на гостујућем терену је дефанзивни приступ. Армани је екипа која, поготово на свом терену, не допушта много поена ривалима те зато одбрана нашег тима мора да сведе противника на број поена који је њен напад у стању да убаци. Да ли су играчи Црвене звезде енергетски способни за тако нешто? Видећемо. Евентуалан повратак Луке Митровића на терен би у овом мечу доста значио.

Милано је у јучерашњој утакмици уз много мука савладао Албу на свом терену резултатом 82:76. Гости су били у вођству почетком последње деонице али су кошаркаши Етореа Месине на крају успели да славе. Као најефикаснији издвојили су се Николо Мели са 16 поена, по 14 су убацили Дијего Флакадори и Девон Хал. Шабаз Најпир је меч завршио са 13 поена уз лош шут из игре (2/9). Због повреда за екипу Милана нису наступили Маодо Ло, Били Берон, Шевон Шилдс и Никола Миротић. Очекује се да буду ван тима и на мечу против Црвене звезде.

 

Повезане вести

Leave a Comment