Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновије

Црвена звезда славила у Милану

АРМАНИ МИЛАНО – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 62:76 (15:23, 16:24, 16:10, 15:19)

АРМАНИ МИЛАНО: Појтрес 12, Бортолани 14, Тонут 5, Мели 5, Нејпир 6, Камaгате, Ричи, Флакадори 4, Хол 6, Карузо, Хајнс 6, Војтман 4.

Тренер: Еторе Месина.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Теодосић 9, Ханга 7, Давидовац 3, Митровић 6, Лазић, Тоби, Боломбој 14, Илић, Недовић 8, Гедраитис 22, Гилеспи 2, Дос Сантос 5.

Тренер: Јанис Сферопулос.

Кошаркаши Црвене звезде савладали су Армани у  миланском “Форуму” и тиме и после 21. кола Евролиге задржали корак са екипама које се боре за доигравање.

Звезда је одлично отворила меч, доминирала у првом полувремену и у потпуности искористила такво своје издање на терену добивши тај део игре резултатом 47:31. Оно што у првом полувремену није ваљало су ланчане повреде Звездиних играча. У седмом минуту Лука Митровић је после судара главом са Кајлом Хајнсом морао на клупу да му се укаже помоћ. Након непуног минута се и Немања Недовић  пожалио на повреду. Убрзо је и Мајк Тоби, који је заменио повређеногМитровића,  морао из игре након незгодног пада. Митровић се вратио у игру у другој четвртини као и Недовић, који ипак није могао да издржи, вратио се на клупу и заронио главу у пешкир. До краја меча, као и Тоби, више није улазио у игру.

Друго полувреме је почело серијом домаћина 9:0, али је Звезда ипак одбила тај напад и на одмор пред последњу четвртину отишла резултатом 57:47. Иако је Милано поново запретио после тројке Милоша Теодсића средином четвртине Звезда је поново отишла на  плус 10  и мање више рутински привела меч крају.

Црвено-бели су сада на скору 9 победа и 12 пораза, колико има и екипа из Милана.

Најефикаснији у победи Црвене звезде  био је Рокас Гедраитис, који је уписао 22 поена уз шест скокова и две украдене лопте, пратио га је Џоел Боломбој са 14 поена уз шест скокова и две блокаде док је Милош Теодосић завршио меч са 9 поена, два скока и пет асистенција.

У екипи из Милана Ђордано Бортолани је био бољи од осталих са 14 поена, а двоцифрен је био још Алекс Појтрес са 12 поена. Бивши играч црвено-белих Шабаз Нејпир је завршио меч са шест поена (2/10 из игре) уз стандардно никакав допринос опганизацији игре своје екипе.

Тренер Јанис Сферопулос: ,,Честитам играчима за партију и реакцију после Асвела. Урадили смо све што нисмо у претходној утакмици. Играли смо врло добро дефанзивно, можда дефанзивно најбоља утакмица до сада. Дезорганизовали смо напад Милана, дозволили им само 62 поена, имали су само 14 асистенција. Из одбране смо контролисали дуел. Очигледно је прво полувреме било добро, Милано је реаговао и важној је било што нисмо паничили, контролисали смо утакмицу после првих пет минута другог полувремена. У четвртој четвртини играли смо паметно и у нападу и у одбрани и 100 одсто смо заслужили победу. Завршили смо дупло коло, имали тежак распоред, пет утакмица у 10 дана, у пет различитих држава. Није било лако. Урадили смо добар посао, узимајући у обзир ове две дупле недеље у Евролиги. Немања Недовић и Мајк Тоби су имали проблеме са мишићем и видећемо шта је са њима чим се вратимо у Србију.”

Честитке на победи црвено – белим кошаркашима упутио је тренер домаћина Еторе Месина: ,,Честитке Црвеној звезди, заслужили су потпуно победу. Имали смо врло мало енергије, притисак који су имали на нашим бековима са Адамом Хангом, Бранком Лазићем, Рокасом Гиедраитисом… Било је тешко напасти их. Врло мало енергије. Имати пет утакмица у 10 дана… Не могу да кажем више од тога. Играчи морају да дигну главе, јер су дали све. Мораћемо да превазиђемо овај пораз некако”.

Наредну утакмицу црвено бели играју у недељу против Борца на свом терену, а затим у четвртак дочекују Басконију.

 

Повезане вести

Leave a Comment