Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновије

Правни спор између Луке Вилдозе и Басконије и какве везе то има са Црвеном звездом?

Одговор на питање из наслова овог текста је кратак и јасан: АПСОЛУТНО НИКАКВЕ.

Када се Лука Вилдоза вратио из НБА лиге да би потписао уговор са Црвеном звездом, Басконија је објавила да европска права за аргентинског плејмејкера припадају њима. Обзиром да је ФИБА одмах издала LOC (letter of clearance) којим се доказује да је играч слободан у избору новог клуба јасно је да су Видлоза и Басконија приликом његовог одласка у НБА потписали неку врсту уговора необавезујућег у очима међународне кошаркашке федерације.

Уследила је тужба Басконије регионалном Врховном суду правде покрајине Баскије којом од Луке Вилдозе тражи да клубу по слову кршења уговора од стране играча буде исплаћено 2 милиона евра.

Данас, званичним саопштењем за јавност, баскијски клуб је саопштио одлуку о пресуди којом се бивши члан нашег клуба а сада играч Панатинаикоса осуђује да исплати милион евра Басконији.

Према свему судећи, обе стране ће се жалити на пресуду. Басконија јер сматра да јој припада дупло већи износ а правни тим Луке Вилдозе кроз цео поступак клаузулу по којој је пресуђено оспорава сматрајући је ништавном и противзаконитом.

И какве то везе има са Црвеном звездом? Апсолутно никакве. Басконија је Вилдозу тужила зато што се из НБА није врати у њихове редове већ је отишао у други клуб. Који је то клуб је за њих апсолутно небитно. Могао је да буде из Финске, са Кипра, Малте… Њихово становиште би било исто.

Ова прича се иначе не би ни нашла на нашем сајту, који се иначе бави искључиво стварима везаним за клубове СД Црвена звезда, да на домаћим порталима одмах након пресуде брзином муње нису осванули наслови да Вилдоза плаћа милион евра због потписа за Звезду. Не, даме и господо који стојите иза таквих текстова, то није тачно и ви то врло добро знате. Али у данашње време, већини медија је клик постао једина сврха постојања. На жалост.

Повезане вести

Leave a Comment