Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновије

Црвена звезда дочекује Басконију, Смарт највероватније у саставу

Дан уочи утакмице 22. кола Евролиге у којој кошаркаши Црвене звезде играју против Басконије новинарима се обратио тренер црвено – белих Јанис Сферопулос.

,,Играмо против тима који игра веома добро и има одличне резултате на страни. Морамо да будемо фокусирани јер ако не приступимо мечу на прави начин онда ћемо имати проблема. Желимо да будемо спремни за чврсту утакмицу. Имају играче који могу да нам направе проблеме, не само Маркуса Хауарда. Играчи са клупе могу да им понуде решења и морамо да им се супроставимо као тиму, а не само појединцима.”

Јанис Сферопулос очекује велику подршку навијача пред меч у Штарк арени.

,,Очекујемо велику подршку пуних трибина и то нам је веома важно. Увек нам је потребна њихова подршка, чак и када нам не иде добро, јер сада морамо да идемо меч по меч. Прерарно је мислити даље од тога.”

Грчки стратег је прокоментарисао чињеницу да противничку екипу води тренер кога је он наследио на клупи црвено – белих.

,,Тренер Ивановић познаје  наше играче, али неће он играти. Свака утакмица је другачија. Радили смо на  неким другим стварима и нема сумње да је наша игра другачија него што он памти из периода док је био овде.”

Изјаву пред повратак у Београд дао је и тренер Басконије Душко Ивановић.

“Срећан сам што се враћам у Београд. Био сам у одличном тиму, са дивном публиком. Имам много пријатеља у том граду, заиста сам срећан што се враћам тамо, иако ћемо патити током меча. Црвена звезда има најталентованији тим у Европи”.

Тренер Басконије се дотакао и повреде свог плејмејкера Криса Чиозе.

“Његова повреда је велики проблем за нас и видећемо како ћемо то да решимо током утакмице. Гледамо ка тржишту али сада смо у овој ситуацији коју не можемо тако лако да променимо. Коди Милер Мекинтајер ће морати да игра више минута, остали играчи ће исто морати да дају више него до сада. Немамо друго решење”.

На сутрашњем мечу Црвена звезда ће бити без Николе Топића и Немање Недовића. Очекује се да Џавонте Смарт, који је у Београд стигао јуче а данас одрадио први тренинг са екипом,  сутра буде у саставу.

„Одлука ће бити донета у четвртак, постоји шанса да заигра“, кратко је у изјави за Спорт Клуб прокоментарисао ситуацију око Смарта тренер Црвене звезде Јанис Сферопулос.

 

Повезане вести

Leave a Comment