Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiАнализеВажноМоја Црвена звездаНајновијеОбавештењаФудбал

Урош Сремчевић, нова велика опклада Црвене звезде!!!

Након свега пар дана пошто је на брифингу са новинарима генерални директор нашег клуба Звездан Терзић нагласио име младог Уроша Сремчевића, у нашим медијима појавила вест да је омладински репрезентативац наше земље на прагу потписа за црвено-беле.
Оно што је најављено, добило је епилог у дану за нама, Урош Сремчевић је ново појачање нашег клуба у који долази са ореолом једног од најталентованијих нападача на нашим просторима.

Урош Сремчевић је рођен 24. априла 2006. године у Крагујевцу, где је направио и прве фудбалске кораке у школи фудбала Аполон 4, одакле са дванаест година прелази у Раднички 1923, где је наступао за пионирску селекцију.
Да би га тренери Младости из Лучана приметили у финалу региона Западне Србије, где је како кажу био толико доминантан да је просто одударао на терену и квалитетом и појавом.
Одмах су успостављени контакти, па је млади Сремчевић наредну сезону дочекао у плавом дресу као члан кадетске селекције Младости из Лучана.
Деби у сениорском фудбалу уписао је са тек навршених шеснаест година, у последњем колу такмичарске 2021/22, заменивши Лазара Селенића током другог полувремена. Већ у следећој 2022/23 сезони, још увек као члан омладинског тима, где је повремено наступао чак и за кадетску селекцију, успео је да упише и једанаест наступа за први тим Младости, од тога један у Купу Србије против Радничког на Новом Београду.
Те сезоне постигао је једанаест голова за омладински тим Младости, где је посебно остао упамћен хет-трик против екипе Партизана.
Да би пред почетак ове сезоне био награђен новим-трогодишњим уговором, где је том приликом задужио дрес са бројем девет. Може се рећи да је ово сезона потпуне афирмације младог нападача, који је својим играма запао за око бројним европским великанима, који су након Гордића и Јојића, ископали нови фудбалски бисер у Драгачеву. Иако је свој првенац у сениорском фудбалу уписао протов Панчевачког Железничара, којим је отворио врата победе свом тиму, може се рећи да баш у дуелу против нашег клуба показао о каквом се бисеру заправо ради.
Заједно са две године старијим Марком Величковићем и интернационалцем из Обале Слоноваче, Јакубом Силуеом правио је огромне проблеме нашој одбрамбеној линији. Посебно се истакао у директним дуелима са Миланом Родићем и капитеном Александром Драговићем, који углавном нису имали решења за  њега, па је и поред пораза своје екипе, био најзапаженији појединац на мечу. Међутим, повреда га је мало успорила, па је након опоравка углавном шансу чекао са клупе да би се у стартну поставу вратио у поразу од бившег клуба.
Да пораз у родном граду није оставио трага видело се у наредним мечевима где је својим головима донео минималне победе свом клубу против Јавора и ИМТ-а, као и омладинској репрезентацији Србије у квалификационом дуелу против репрезентације Андоре.
Да би четврти гол у Моцарт Суперлиги Србије уписао управо против нашег тима, где је поново правио много проблема нашој последњој линији.
Урош Сремчевић је био члан свих млађих репрезентативних селекција наше земље, а тренутно је члан омладинског тима.

Поред физичких предиспозиција, Уроша одликује сјајан осећај за игру, где се може видети да јако лепо сарађује са саиграчима који се налазе у завршници напада. Подједнако добро користи обе ноге, а због висине и антиципације приликом центаршутева добар је и у игри главом, па представља константну опасност по гол противника.
Веома лепо напада простор, не бежи од дуела и одличан је у игри леђима.
Било би заиста лепо видети њега и Јована Мијатовића како предводе напад нашег клуба, пошто су у омладинској репрезентацији показали да лепо сарађују.

Након полусезоне у којој је оставио одличан утисак било је за очекивати да за омладинског репрезентативца Србије буде велико интересовање, али и поред понуда Манчестер Ситија, Андерлехта и Олимпијакоса, Урош се одлучио за Београд и Црвену звезду, где ће како каже да оствари дечачки сан.

Црвено-бели ће на име обештећења лучанској Младости уплатити два милиона евра и 10% од наредне продаје младог нападача.
Урош Сремчевић ће потписати уговор са Црвеном звездом на три године колико је по правилу када је реч о малолетним лицима, али ће већ у априлу када напуни осамнаест година да потпише нови четворогодишњи уговор.

Уроше, добродошао у црвено-белу породицу.

Повезане вести

Leave a Comment