Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеРукомет

Историјска победа Црвене звезде!

Рукометашице Црвене звезде су оствариле су највећи успех у историји клуба! Освајањем Купа Србије актуелна генерација црвено – белих рукометашица је златним словима уписала своја имена у историју рукометног клуба и Спортског друштва Црвена звезда.

На паркету ,,Спортског центра Инђија“ Црвена звезда је у финалу Купа Србије савладала домаћи Железничар после бољег извођења седмераца. Резултат у регуларном делу утакмице је био 26:26, а након два продужетка одиграна 28:28, па се приступило ивођењу седмераца. Црвено-беле су биле боље и резултатом 32:30  освојиле први трофеј Купа Србије.

Прво полувреме финала је показало да ће утакмица бити бити изједначена, борбена, неизвесна… Екипе су се констанрно смењивале у вођству. У складу са дешавањима на терену, нерешених 12:12. је деловало као једини правилан исход након првог полувремена. Карактеристика овог дела игре је и велики број седмераца јер је чак 11, од укупно 20 колико је досуђено на читавом мечу ( без пенал серије) изведено у прво полувремену.

Нерешен резултат након првих 30 минута игре, као и чињеница да су исти ривали на истом месту такође одиграли нерешено (18:18) у недавном лигашком окршају, гарантовао  је пуно узбуђења у наставку. И би тако…

Почетак другог полувремена припао је рукометашицама  Железничара које долазе до вођства 15:12.  Црвено – беле девојке су упорно држале прикључак али нису успевале да стигну ривалке које на десетак минута пре краја воде резултатом 22:18.

Ипак, упорност се исплатила. Рукометашице Железничара нису издржале притисак и за само четири минута Црвена звезда изједначује резултат. Три поготка је постигла капитенка Александра Стаменић,  да би поготком Саре Гаровић са крила црвено – беле дошле до 22:22. Уследила је игра гол за гол, Железничар је прво повео преко Уне Обреновић да би Црвена звезда ипак  успела да стигне до продужетака голом Александре Стаменић са седам метара за коначних 26:26.

У продужецима Звезда је водила али као ни Железничар у регуларном делу меча није искористила моментум да утакмицу приведе крају у своју корист. Узбуђење је достигло свој врхунац на самом крају другог продужетка и учинило утакмицу за незаборав. Поготком са крила Тамаре Коцић екипа Железничара је изједначила на, испоставиће се, коначних 28:28 минут пре краја. Обе екипе су имале прилику да дођу до победе у завршном минуту али голова ипак није било. У последњој секунди меча Милица Ранчић је постигла погодак са велике удаљености који је Звезди могао да донесе победу али су га судије поништиле јер су процениле да је време истекло пре него што се лопта нашла у мрежи. На семафору је остало нерешених 28:28 и уследила је панал серија.

У првој серији није било погодака, неуспешне су биле Александра Стаменић и Јована Јовановић. Након тога су све до четврте серије све рукометашице погађале. Уследио је промашај Александре Бакше која је у покушају да савлада Ану Качаревић погодила пречку.  Звездина извођачица у петој серији Теодора Величковић је била сигурна. Историја је исписана.

МВП финалног меча је потпуно заслужено постала Александра Стаменић, капитенка Црвене звезде и најбоља рукометашица Србије за 2023. годину која је након индивидуалног МБВ признања подигла пехар намењен победнику Купа Србије.

Екипа сајта МЦЗ честита рукометашицама, стручном штабу и управи ЖРК Црвена звезда на овом историјском успеху уз веру да је ово први од многих трофеја који ће уследити!

 

ЖЕЛЕЗНИЧАР – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 28:28  (12:12, 26:26), 30:32 после седмераца,

ЖЕЛЕЗНИЧАР: Чаврић, Вујновић 1, Новаковић, Обреновић 11(8), Табак 6, Аврамовић, Тодоровић, Ловрић 1, Ковачић 1, Коцић 6, Оташевић, Чинку, Јовановић, Бакша 2, Агбаба 2, Васиљковић. Тренер: Влада Шимичић

У пенал серији погодиле су Ковачић и Табак.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Нинковић, Стаменић 8(3), Мајкић 3, А.Савић, Ристић, Аћимовић, Глушица 4(3), Андрић, Јанкетић, Стаменковић, Симић 1, Качаревић, Величковић 4, Манчић 1, Ранчић 2, Гаровић 9(1). Тренер: Саша Бошковић

У пенал серији погодиле су Лепосава ГлушицаСара ГаровићТеодора Мајкић и Теодора Величковић.

 

Повезане вести

Leave a Comment